sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tolucassa tapahtuu


Tänään perjantaina otimme hiukan rennommin. Aamulenkin jälkeen oikeastaan vain rötväsimme hotellihuoneessa. Jaakko teki nettitenttiä ja Piotr jutteli kotijoukkojen kanssa skypessä. Mä tsekkailin avoimen yliopiston kursseja ja jouduin toteamaan yhden yhden kurssin suorittamisen mahdottomaksi. Ohjelmassa olisi ollut pari päivää lähiopetuspäivää, mutta panostus kestävyysjuoksuun estää siihen osallistumisen. Hotellissa on hyvä netti ja se on ollut ahkerassa käytössä.
Päivän treenit oli 11km 52min+5x100m hyviä rullauksia nurmella. Nurmikenttä löytyi hotellin takaa ja Piotr veteli rullausten lisäksi loikkia ja polvennostojuoksua. Mä tei 2xsyvkyykkyhypyt ja kiiruhdin aamupalalle, joka täällä on tosi herkullinen. Tuoreita hedelmiä on tarjolla runsaasti ja vahvempaakin eli tacoja ja munakkaita on tarjolla. Ainut vaan että se ei kuulu hintaan vaan maksa erikseen 125 pesoa eli 8 euroa. Aamupalan jälkeen iski kyllä hyvä väsymys ja mieleen tuli edellisvuoden reissu Etiopiaan. Siellä Hotelli Ummassa palauttelimme reenien välissä ja joka päivä kävimme jossain turistireissulla.

Treeniohjelmaan suunnittelimme tälle päivää vauhtileikittelyä. Ajatuksena oli ajaa autolla länsipuolella Tolucaa sijaitsevaan National Parque Sierra Morelos puistoon. Se oli valitettavasti lauantaipäivän kunniaksi mennyt kiinni ja ajoimme eiliseen puistoon Parque Alamedaan. Korkeutta oli huimat 2700m ja se tuntui hengityksessä. Autossa istumisen jälkeen kun otin ekoja juoksuaskeleita kummasti henkeä ahdisti ja yskitti. Ihmettelin mikä on, mutta pikku hiljaa kroppa alkoi toimimaan.

Treeni oli ihan onnistunut; 4km verryttelyn jälkeen juoksimme 10kertaa minuutin vetoja puistossa järkevällä kolmen minuutin palautuksella. Pienikin mäki tuntui aika hyvin ja en tahtonut pysyä mailereiden vauhdissa. Reeni tuli kuitenkin ihan hyvin loppuun asti ja parin kilsan verran jälkeen olimme jälleen autolla. Summa summarum, vedot palautuksineen oli 8,2km ja keskivauhti oli 4.30. Vedot oli ehkä 3min vauhtia, mikä tekee hyvää maanantain tonneja ajatellen. Yhteensä juoksua tuli 14,5km ja päälle rullasin 2x100. Lisää valokuvia reissusta tähän asti alhaalla.


Toluca, Mexico

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti