tiistai 22. maaliskuuta 2011

kohti kesää 2011

Koraavan treenin tekeminen Tolucassa jatkuu edelleen. Aamulla olin lähellä lähteä testaamaan jalan kuntoa, mutta päätinkin hypätä kuntopyörän selkään. Alun tunnin kevyemmän osuuden jälkeen nostin hieman sykettä ja tein sellaista puolireipasta vajaat puoli tuntia. Yhteenä siis 1.30 ja päälle hiukan kuntopiiriä.

Salille tulee usein suunnilleen samaan aikaan kaveri, joka hiukan katselee kun meikä tiputtaa hikeä lattialle. Jamppa tulee mun jälkeen ja lähtee mua ennen. Yks hullu sen kuin veivaa fillaria. Kuluneen viikon aikana on tullut kyllä paljon poljettuakin ja se alkaa hiukan tuntua jaloissa. Keskiviikkona on siirtyminen Atlantaan ja lepoa on varmaan tiedossa jokunen päivä. Lähden katsomaan Jaakon ja hänen yliopistoporukan edesottamuksia Raleighiin. Kieltämättä tekisi kyllä mieli itsekin kilpailla, mutta kun ei niin ei.

Illalla hajotus oli melkoinen, kun yritin juosta. Virittelin sykemittarit kiinni ja samoin säädin Nike+ vehkeiden kanssa. Naps ja kello päälle. Jalkapöytään alkoi tuntumaan melkein saman tien ja katsoin viisaammaksi palata takaisin. Juoksua siis 1,5km.

En jäänyt kuitenkaan tuleen makaaman ja kierimään itsesäälissä, vaan perinteitä noudattaien menin tutulle salille. Kuntopyörässä oli vielä säädöt tallella aamun reenistä. Fillaroin siis taas tasan tarkkaan tunnin niin, että pyrin pitämään sykkeen lukemassa 140. Muutenkin kampien pyörittämiseen nopealla frekvenssillä olen pyrkinyt. Lukema on ehkä 100-110 ja sen pitäisi mielestäni riittää. Pyrin välttämättämään jalkojen hapotusta vaan haen kierroksia nopeasta pyörityksestä.

Nähtäväksi jää onko leiristä ollut hyötyä. Rehellisyyden nimissä teen korvaavaa kaikkein mieluiten korkealla, jos jossain on pakko. Kunnon pitäisi pysyä vähintäänkin samana ja saanhan ainakin jonkin asteisen lihaskuntokuurin tehdyksi ennen kesää. Voi olla, että kimmoisuus on hukassa jonkin aikaa ja vauhtien etsiminen vie myös aikansa. Kokemuksesta tiedän, että jossain vaiheessa alkaa kulkemaan hyvin. Keväällä olisi kaikenlaista kivaa tarjolla, kuten Pentin pinkaisu, SM-puolimaraton, SM-maastot, PM-kymppi, JKU:n porukalla Belgradin keikka jne.

3 kommenttia:

  1. Puitteet näyttää olevan kunnossa. Nyt vaan malttia ja indoja, niin etköhän sä pian lenkille pääse.

    -PaHu

    VastaaPoista
  2. Toivotaan toivotaan Paze! En ala liian aikaisin rasittamaan jalkaa ja perjantain kisa jää väliin. Toivotaan pientä tulehdusta, pelätään rasitusmurtumaa..

    VastaaPoista
  3. Tuu jo kotio sieltä! Miss you!! :)

    VastaaPoista