tiistai 29. maaliskuuta 2011

kengät (Hoka one one)

Aina kannattaa olla ennakkoluuloton. Kaavoihin kangistuminen saattaa jossain asiassa olla hyvä asia, mutta se voi olla myös kehittymisen este. Tässä tapauksessa uuden innovaation käyttö kannatti.

Päätin tänään ottaa riskin ja uskaltaa juosta kaksi lenkkiä. Aamuinen 10km meni ihan mukavasti Jaakon kanssa eikä jalkapöydässä ollut tuntemuksia. Päivää kulutin yliopistolla sillä aikaa kun Jaakko oli rahoituksen luennolla, mutta historian luennolle päätin myös itse osallistua. Aiheena oli toisen maailmansodan jälkeinen historia ja luennoitsija iski yllätykseksi videon pyörimään. Se kuvasi epäluuloa, mitä osapuolet tunsivat sodan melskeissä. Myös oman oman puolen liittolaiset kokivat tätä.

Illan reeniä ajoimme tekemään Kennensaw vuorelle. Paikalla on taisteltu 1800 luvun lopulla, ilmeisesti maan itsenäisyystaistelussa. Paikalla oli kymmenkunta yliopiston juoksijaa ja kaksi valmentajaa. Sain toiselta kokeiltavaksi kengät (Hoka oneone), jotka muistuttivat lähinnä ilmatyynyalusta. Niiden käytön pitäisi vähentää iskutusta jaloille sekä jakaa se koko jalkapohjan alueelle. Hieman skeptisesti iskin pari numeroa liian isot monot jalkaani ja otin tyypit. Kengät tuntuivat hyviltä, etkä jalkapöydässä tuntunut kipua.

Lähdimme juoksemaan maastoon ja juoksu tuntui kulkevan. Missään vaiheessa ei löntystelty vaan vauhti oli lähellä neljää kanhtakymmentä. Oma sykkeeni nousi 150 paremmalle puolelle, mutta juoksu tuntui kulkevan. Nautin todella juoksusta! Tunnissa ehdimme juosta 14km ja päälle uskalsin vielä rullata 6x100m rennosti. En tiedä, mutta juoksu on hienoa puuhaa.

Eiliset treenit olivat 10km aamusta sekä 1.10 crosstraineria illalla sekä 500m juoksua kämpille. Huomenna aamusta klo 6.30 on pilates ja illalla ehkä uskallan juosta reipasta Hokilla

7 kommenttia:

  1. Tuo olikin varmaan mielenkiintoista päästä kuulemaan amerikalaisten tulkintaa toisen maailmansodan jälkeisestä historiasta.Mitäpä mahtoivat puhua Vietnamin sodasta. Katoin kerran yhden jenkkidokumentin siitä ja siinä väitettiin ihan pokkana, että "ei me hävitty sitä sotaa". Luultavasti luennolla ei myöskään mainittu sitä, että USA tuki talibaneja 80-luvulla niiden sotiessa afganistanissa neukkuja vastaan ja varsinkaan sitä, että ne toisaalta tukivat myös äärikommunistisia punakhmereja 70-80-luvuilla Kambodzassa, koska punakhmerit taistelivat vietnamilaisia vastaan. Se oli USA:lle sivuseikka, että punkhmerit tappoivat yli miljoona Kambodzalaista, mikä on melkoinen kansanmurha. Punaiset khmerit istuivat koko 80-luvun YK:ssa edustamassa maataan, ja nauttivat Thaimaa ja Kiina välikätenä USA:n mittavasta sotilasavusta. Näiden lisäksi USA on harjoittanut moraalisesti paljon muutakin perin arveluttavaa toimintaa milloin missäkin päin maailmaa toisen maailmansodan jälkeen, mutta tuskinpa niistä mitään jenkkiyliopistojen historian luennoilla puhutaan.

    VastaaPoista
  2. Kunnon marshmallow-kiiturit! Sitten kun kilsat tulee täyteen, niin ei muuta kuin hikkori-kepin nokkaan ja nopea lämmitys nuotiolla - Tasty!

    VastaaPoista
  3. Yhden luennon aikana ei kaikkea ehditty käsittelemään, mutta luulen että asioita käsitellään Amerikka näkökulmasta aika lailla. CNN uutisissakin kysyttiin Japani katastrofin jälkeen, miten se tulee vaikuttamaan Amerikan talouteen?

    Tänään reipas/tv-kova uusilla monoilla!

    VastaaPoista
  4. Aivan eli ei ole jenkit yhtään suomalaisia parempia. Suomessakin on paljon omia tulkintoja historiasta, mutta mittakaavat on pienemmät. Aika jännä laji tuo historiantutkimus. Yksinkertainen ajatus, mutta vaikea toteutus. Totuuden tavoittelu on vaikeaa. Mutta kiinnostavia juttuja.

    Niipperi

    VastaaPoista
  5. Jaksan epäillä että siellä luennoilla mennään niin "syvällisiin" mitä Z kertoi, tai sitten sitten yhteikunta on mennyt paljon eteenpäin. Onhan se toki paljon että kerrotaan Japanin tilanteesta. Vaikuttaahan se heidän Japanilaisten autojen tehtaiden toimintaan, koska osat loppuvat ja siten myös sillä tehtaalla työt ;) ...mutta tämä on taas asia millä ei ole urheilun kanssa mitään tekemistä :)

    Aika mielenkiintoisen näköiset läpyskät. Voi tehdä ihan hyvääkin jaloillesi... tällä hetkellä. Ei noilla tosiaankaan (1/2?)tuhatta kilometriä enempää juosta näin kuvatuntumalla ;)

    VastaaPoista
  6. Kurssi on Amerikan Historia Itsenäisyydestä Alkaen, joten tuon ajanjakson tapahtumat muualta päin maailmaa on käytännössä täysin sivuutettu tällä kurssilla ja jätetty pääainelukijoille.

    Kuitenkin amerikkalaisille itselleenkin melko arkojakin aiheita kuten mustien poliittista sortamista viime vuosikymmeniin asti, maailmansotaan liittymisen oikeutusta, ja kaikkien potentiaalisten maassa asuvien kommarien ja natsien jahtaamista on käsitelty hyvinkin yksityiskohtaisesti.

    VastaaPoista
  7. Leffa, mikä muuten katsottiin oli ehkä Matsuurian kandidaatti vuodelta 1959. Ilmeisesti aika kuuluisa elokuva.

    Matkustelu kyllä avartaa maailmankatsomusta ja paljon tulee mietittyä, kuinka monella tavalla sitä voi elää.

    Jaakon ajatuksiin yhtyen, kyllä täällä on itsenäisestikin ajattelevia "fiksuja" jenkkejä. Se mistä Suomessa kirjoitetaan on ehkä räikeimmät vääryydet ja antipatia on monesti ansaittua.

    VastaaPoista