lauantai 12. maaliskuuta 2011

Nevado de Toluca


Tänään oli jälleen turismin aika. Reeneistä ei silti tingitty. Aamulenkin (11km+5x100m+päkiähypyt ja penkillenousut) jälkeen lähdimme ajelemaan kohti lännessä siintävää vuorta. Oikeastaan kyseessä on tulivuoren kraateri. Pienen harhailun jälkeen löysimme luonnonpuiston portin ja lähdimme nousemaan rinnettä ylös. Matkaa rinnettä nousten oli ajettavana 17km kun olimme jo toista tuntia tehneet matkaa. Kahdeksan kilometrin päässä sijaitsi radio antennit, mitä pidemmälle ei kuitenkaan autolla saanut ajaa. Vaihtoehtoina oli joko kävellä yhdeksän kilsaa autotietä pitkin nähdäkseen kraaterin tai ottaa oikotie. Yllättäen valitsimme jälkimmäisen..

Parkinkymmenen minuutin kipuamisen jälkeen olimme kraaterin reunalla. Korkeutta merenpinnasta oli huikeat 4300 metriä ja sen kyllä tunsi hengityksessä. Kraaterin päällä aurinko paisteli kivasti ja sopiva tuulen suojakin löytyi. Jaakko lähti käymään juosten kraaterin pohjalla ja juoksi kraaterin keskellä sijaitsevalle vuorelle. Saimme otettua hyviä valokuvia ja hengitettyä ohutta ilmaa ihan riittävästi. Ihmisen hiusverisuonisto ilmeisesti kehittyy korkealla oltaessa ja joku on jopa puhunut elimistön luonnollisesta epo-piikistä. Joka tapauksessa korkealla käyntikin saa aikaan elimistössä jotain muutosta, mistä on kestävyysurheilijalle hyötyä.

Paluumatkalla iski väsymys ja otin autossa kauneusunet. Hiukan ennen viittä olimme tutussa Alameda 2000 puistossa tekemässä päivän toista reeniä. Se oli tunti kevyttä vauhtileikittelyä. Sain tällä kertaa toimia seremoniamestarina ja meikähän juoksutti vetoja mitä mieleen juolahti. Vedot olivat 50-400m mittaisia eri tehoilla. Alkuun sovimme, että juostaan kymmenen vetoa, mutta pojat eivät voineet tietää koska ja minkä mittainen veto oli tulossa. Reeni oli mielestäni vähintään mielenkiintoinen ja toiseksi se rikkoi totuttuja rutiineja. Lisäksi emme kiertäneet viiden kilometrin kierrosta koko ajan vaan vein poikia puiston metsäpoluille aina välillä.

Reenin ja iltapalan jälkeen oli nettipäivitysten aika normaalisti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti