lauantai 26. maaliskuuta 2011

Raleigh 10000m

Melko lailla hieno ilta Raleighissa. Keli oli viileä ja tyyni kello yhdeksältä illalla. Rata oli ollut käytössä koko päivän ja seitsemän aikaan saapuessamme lukiolaiset jouksivat omia kisojaan. Sen jälkeen oli naisten ja miesten 5000m nopeimmat erät. Vanha alkoi lämpenemään ja kamera lauloi. Siirryin lähemmäs rataa ottamaan kuvia ja välillä sisäradankin puolelle. Yliopistovalmentaja Paulin kanssa spekuloimme juoksuja ja bongasimme tulevaisuuden lupauksia. Naisten ratakympin alkaessa olimme jo täpinöissä. Keli viileni edelleen, mutta tunnelma ei. Miesten vitosella Timothy Ritchie paranteli ennätystään aikoihin 13.53 ja mies oli liekeissä. Kuukautta aiemmin olin tavannut hänet Irlannin reissulla. Kisoja oli valokuvaamassa Shalane Flanaganin äiti. Tytär nappasi viime viikonloppuna MM-maastoista pronssia. Sokerina pohjalla oli miesten kympin Sam Shelanga joka tulisi voittamaan kisan mennen tullen.

Startti tapahtui ja siirryin melko pian takakaarteen alkuun huutamaan väliaikoja. Tavoitteena oli 72 kierrokset molemmilla sekä Jaakolla että Nabililla. Alku mentiin hiukan soutamalla ja hitaanlaisesti. Vitosen väliaika 15.26. Jatkossa vahti kiihtyi Nabilin ja Jaakon tehdessä yhteistyötä. Kaksi kierrosta ennen maalia kelloa soitettiin ja Nabil lähti loppukiriin. Kellon soidessa toista kertaa oli mies jo aivan puhki. Jaakko tiesi tilanteen ja säästi voimia ennen omaa kiriään. Se lähti hienosti ja vika tonni tultiin alle 2.50. Jälkimmäinen vitonen siis 14.47. Hyvin juoksivat myös yliopiston Ryan (31.13) ja Steven (31.28). Omia ennätyksiä nekin. Jaakon aika 30.13 jää onneksi pari sekuntia omastani, mutta vielä on molemmilla varaa parantaa enkkoja. Ei tässä periksi ole annettu, vaikka hiukan vastoinkäymisiä onkin. Tulokset.

Hienolla juoksullaan Jaakko osoitti, että löytyy sitä kestävyyttä maileriltakin. Rehellisesti sanottuna en uskonut häneltä kestävyyttä noin paljoa löytyvän. Kova harjoittelu jenkeissä näyttää tuottavan tulosta, eikä se ole keneltäkään pois. Perisuomalaiseen tyyliin ei kannata olla kateellinen vaan tyytyväinen miehen kehityksestä monen vammavuoden jälkeen. Tästä on niin sanotusti hyvä jatkaa eteenpäin!

3 kommenttia:

  1. Onnea Jaakolle! Tasaisella vauhdilla mies olisi juossut jo nyt 29.XXX

    VastaaPoista
  2. Eikös se ois ollu parempi että Jaakko ois vetäny pari sekkaa sun enkan alle ni ois tullu "tarve" näyttää "Juniorille" ?

    VastaaPoista
  3. Niin ja näin. Lähtökohtahan on, että juoksen vielä ennätyksiä eri ratamatkoilla!?

    VastaaPoista