tiistai 15. maaliskuuta 2011

radalla


Päivät kuluvat Tolucassa omalla painollaan. Uusi Mac ja nettiyhteys ovat oivallinen kaveri etelänleirillä. Tänään tuli juteltua veljen kanssa skypellä, kirjoiteltua facebookissa, opiskeltua pääsykoekirjaa. Joo ja aurinkoakin tuli otettua.

Aamun 11km+6x100m kulki yllättävän hyvin. Jalat toimivat mainiosti eikä päkiäkipu estänyt juoksua. Päivä meni iltareeniä odotellessa ja otin normi päikkärit ennen settiä. Hölkkäsin 4km koululle, missä viime torstaina juostiin nelisatasia. Portinvartija päästi tälläkin kertaa onneksi sisälle. Parin avarin jälkeen oli päivän setti oli vuorotellen tonnin veto ja kahden sadan veto. Palautuksena 200m eli 2min mummohölkkää. Tonneja oli viisi kappaletta ja ne kulkivat aikoihin 3.15, 3.15, 3.11, 3.12 ja 3.05. Kaksisataset kulkivat aikoihin 31, 31, 32, 31, 28. Tarkoituksena oli juosta kaksi vikaa tonnia aikoihin 3.05 ja 3.00, mutta siihen ei meikä pystynyt. Etusuoralle levitetty sora hidasti ja rikkoi sen verran rytmiä, että en pysynyt tahdissa. Sykkeet eivät vieläkään nouse kovin korkealle, mutta hengitys alkaa toimimaan normaalisti. Tuntuu siltä, että happea alkaa jo saamaan. Viikossa on siis sopeutumista tapahtunut.

Toinen ilahduttava asia oli kaksisatasten hyvä kulku. Niihin löytyi kivasti rytmiä ja juoksuaskel niin sanotusti pysyi alla. Tuntui hyvältä juosta reippaasti varsinkin kun hengitys ei ole enää niin vaikeaa. Vetojen jälkeen palasin pian hotellille ja kävin uimassa 10 minuuttia. Illalla söin hotellilla meksikolaista pihviä kaktuslehden päällä hintaan 120 pesoa (7,2euroa). Lisukkeena tacoja avocado ja papumössön kera. Vaikea kuvata, mutta hyvää oli.

Reenailu Tolucassa on yllättävän hyvää. Vaikka hotellimme on moottitien vieressä ei äänet kuulu huoneeseen. Kahden kilsan päässä on ne neljä futiskenttää mitä voi kierrellä aamulenkillä. Vuokra-autolla täältä ajaa vaikka minne, mutta esim. eilen löysin sopivia lenkkimaastoja ja hieman syrjemmällä tiet ovat hiekkapintaisia. Saasteesta ei ole haittaa ollut eikä esim. yskitä ollenkaan tai kurkkua kaiherra. Etukäteen asialla hiukan peloteltiin.

Aika kreisiä vauhtia pidettiin Haagin puolimaratonilla. Norskeja oli kisassa paljon. Tänä vuonna päätin olla juoksematta siellä ja keskittyväni SM-puolikkaalle.

1 kommentti:

  1. Hauska kuulla, että homma toimii siellä! Eipä ollut Hollantilaisetkaan hassummin tuolla vetäneet. Tsemiä ja reeni-intoa sinne mehikoon!
    -mika-

    VastaaPoista