keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

positiivista virettä juoksussa

Tiistaipäivä oli harjoituksellisesti taas hyvä päivä pitkään aikaan. Heti aamusta kuuden jälkeen olimme Jaakon kanssa hölkkäämässä yliopistolle Pilates tunnille. Verryttelyitä tuli 3+5. Itse pilates oli hieman erilaista, mitä Samuli Piggin ohjauksessa Puistoklinikalla. Nyt ei keskitytty niinkään syvien vatsalihasten hallintaan ja pakaratyöskentelyyn vaan reilummin tehtiin liikkeitä sen kummemmin filosofoimatta. Tuntuma oli että treeni meni perille, mutta missään vaiheessa ei kehoitettu katsomaan, että vatsalihasten hallinta ei petä. Siis ei niin "aitoa" Pilatesta kuten se voisi olla.

Jaakon kämpille päästyämme söimme aamupuurot ja Jaakko meni luennolle. Ammattiurheilijana otin etuoikeuden ottaa tunnin päikkärit ja ne tekivät hyvää. Herättyäni Jaakko saapui luonnolta ja meni huilimaan. Oli vahtivuoron aika.

Iltapäivän reeni oli ehkä parasta antia Atlantan keikalla. Ennen reeniä istuskelin ruokalassa analysoiden Obaman virkaanastuijaispuhetta. Työ liittyi kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien harjoitukseen ja metodina oli diskurssianalyysi. Aika lailla mielenkiintoista oli tehdä juttua ja olla jenkeissä.

Autokyyti lähti normaalisti varttia vaille neljä kohti reenipaikkaa. Tällä kertaa sinne kesti ajaa puoli tuntia. Ilmeisesti perussettiä täälläpäin. Se kannatti, sillä reeni suoritettiin hyvällä ja tasaisella 1,5km mittaisella hiekkapätkällä. 3km verkan jälkeen starttasi tempojuoksu. Ajattelin kuulostella, miltä kropassa ja jalassa tuntuu. Nabil ja Steven olivat karussa, mutta Jaakon, Piotrekin, Matt ja Zackin vauhti tuntui hieman liian leppoisalta. Meikäläinen oli liekeissä kun sain juosta kunnolla. Askel rullasi paksuilla Hoka one oneilla ja nautin menosta. Irtaannuin kakkosporukasta ja juoksin tasaisia 5.11-5.08 kierroksia, mikä on sellaista 3.25 vauhtia. Hengitys toimi kuten korkealta tullessa aina. TV-kovaa tuli sellaiset 8km suunnitellusti ennen kirmausta vessaan kakkoselle. Maha oli aivan sekaisin kuten oli koko illankin. Ruoka ei tahtonut maistua ja nesteet tulivat ulos. Imodiumia ja Idoformia vedettyäni toivon tilanteen rauhoittuvan.

Huomenna on siis pitkä lentopäivä ja ensimmäinen startti tapahtuu 9.45. Yhden välilaskun jälkeen olen New Yorkissa, mistä Finskillä lento jatkuu yön yli ja aamulla olen Stadissa. Jos hyvin käy juoksen seuraavan lenkkini torstai iltana Jyväskylässä. Perjantaina on heti tulkkikoulutusta ja veli tulee kylään. Siitä alkaa jälleen uusi elämänvaihe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti