perjantai 18. maaliskuuta 2011

Cyckling at 2700m in Toluca, Mexico



Olen leirin aikana lueskellut kirjaa juoksija Meb Keflezighistä. Moguli kirjoitti hänen kirjastaan "Run to overcomw" hyvän tiivistelmän suomeksi. Se löytyy linkistä. Kirja on ollut mielestäni hyvä kuvaus Eritreasta Amerikkaan sotaa pakoon lähteneestä, joka juoksun kautta löytää paikkansa yhteiskunnasta. Meb ja hänen perheensä olivat kovasti työtätekeviä kristittyjä, jotka uskoivat myös johdatukseen. Vaikeuksien kautta voittoon juossut Meb muistetaan parhaiten ehkä New Yorkin maratonin voitosta 2009 (tai olympiahopeasta 2004) ja itsekin satuin kyseisen kisan katsomaan netistä Suomessa. Kirja on mielestäni hyvin kirjoitettu ja voin suositella sitä myös ei-niin-juoksusta kiinnostuneellekin!

Aamulla olin polkemassa kuntopyörää salilla. Ajan kulumista helpotti televisio ja mukana ollut Iphone. Sitä rämpätessä saattaa syke tosin hetkellisesti tippua, mutta vaihtoehtoisesti hyvä jumputus-musiikki tuo lisää rytmiä tekemiseen. Näppäilin tänään pari valokuvaa sekä otin reissun ensimmäisen videoklipin. Linkki on tuossa ylhäällä. Aamun setti oli siis 45min kuntopyörää ja puolituntia salia sisältäen keskivartaloa, penkille nousua ym.

Illan reeni oli aikalailla kuten eilenkin. Sotkin kuntopyörää 55min niin että vartin jälkeen yritin kirrata vauhteja. Siitä tuli sellainen 20min vauhtikestävyysosuus 150 sykkeellä. Meikä hengitti raskaasti ja hiki valui lattialle. Jalat ei aivan hapottanut, mutta hengitys teki töitä. En ole mikään korvaava harjoitettelun ammattilainen, mutta pääasia kai että jotain edes tekee. Pyöräosuuden päälle uin puolisen tuntia eli noin kilsan.

Täällä leireilleet Jaakko (5000m: 14.41 voitto ja OE) ja Piotrek(1500m: 3.53 oma enkka) juoksivat ihan hyvin tänään illlalla Georgia Techissä.

Ahaa, oli tänään juhlapäiväkin Meksikossa, nimittäin öljyvarojen kansallistamispäivä! Maanantaina on Benito Juaresin nimellä juhlittava vapaapäivä. Pitäisi enemmän lukea maan historiaa täällä kun kerta ollaan!


2 kommenttia:

  1. Videot on hyvää vaihtelua blogiin. Otahan kaupungiltakin joku pätkä videota.

    VastaaPoista
  2. Ok, pitää käydä kävelyllä. Vakio Macissa käyntiä ei tänään ole, vaan tyydyn pikanuudeleihin.

    VastaaPoista