perjantai 25. maaliskuuta 2011

Raleigh Pohjois-Karolina



Matka Pohjois-Karolinaan on suoritettu. Eilinen melkein koko päivä siihen kuluikin. Aamulla ehdin käymään yliopiston salilla rankaisemassa crosstraineria. Aikaa oli kuitenkin sen verran naftisti, että piti tyytyä 55minuuttiin normaalin tunnin sijaa. Jaakko lainasi hiukan henkkariaan ja pääsin sisälle. Yritin toimia, kuin olisin vanha tekijä enkä alkanut harhailemaan. Kamat numerolukolliseen kaappiin ja ripeästi yläkertaan laitteiden ääreen. Iphonesta napit korville ja hikoilemaan -kukaan ei epäillyt mitään..

Hiukan myöhemmin olin jo yliopiston ruokalassa Jaakon kanssa, joka oli käynyt tekemässä tilastotieteen tentin. Ripeä syöminen ja siirtyminen pakettiautolle, millä oli määrä matkata Raleighin.

Matkan aikana ehdimme juttelemaan yhtä ja toista sekä syömään yhtä ja toista. Välillä tuntuu, että täällä ei muuta tehdäkään kuin syödä! Yliopiston ruokalasta olin ottanut sandwichin mukaan, mutta kuuden maissa pysähdyimme syömään kunnolla. Jälleen otin ateriasta toisen sämpylän mukaan ja söin sen illalla. Pojat kävivät vielä illalla kunnolla tankaamassa hotellille päästyämme.

Automatkalla katselin elokuvaa Steve Prefontainesta tai oikeastaan elokuvan dokumenttiversiota. Siinä kymmenet "Ste:n" tunteneet raottivat päähenkilön elämää eri näkökulmista. Monet olivat amerikkalaisia entisiä huippujuoksijoita ja samalla sain hyvää tietoa heistäkin. Detaljina, mm. suomalainen Jaakko Tuominen oli Sten tuttu ja toi hänet ja muutaman muun Suomeen kilpailemaan. Myöhemmin Jaakko toimi tunnettujen Maailman kisojen managerina. Ste:tä kampesi hiukan, kun ei saanut Lasse Vireniä mukaan vastavierailulle mutta juoksi loistavasti Frank Shorteria vastaan voittaen vitosen kovalla n.13.26 ajalla. Kisan jälkeisenä iltana Ste:n auto suistui tieltä ja Ste heitti veivinsä- legenda oli syntynyt.

DVD:tä vielä katsoessani pakettiautomme kurvasi Clarion hotellin pihalle kahdeksan maissa illalla. Huoneiden luovutusten jälkeen menin 45minuutisksi kuntopyörää polkemaan. Se teki hyvää ja uni maistui yöllä. Kymmenen tunnin yöunien jälkee havahduin seuraavaan päivään ja jälleen menin hissillä alakerran kuntosalille. Veivasin tunnin crosstraineria sekä tein keskivartaloa. Olin siinä luulossa, kuten hotellin ohjeissa luki että aamupala päättyy 11.00. Ei päättynyt vaan 10.30. Onneksi asiasta selvittiin puhumalla ja sain muroja ja jogurttia.

Puolen päivän jälkeen lähdimme tutustuaan Pohjois-Karolinan yliopistoon, joka on ihan kuuluisa. Töräytimma auton parkkiin ja kävelimme kampukselle. Urheilukenttäkin löytyi, missä oli täysi tohina käynnissä kuten kuvasta näkyy. Naisten satasen alkueriä oli 13 kappaletta ja vilskettä riitti. Pojat hakivat numerolaput ja palasimme yliopistoalueen läpi kävellen autolle. Siinä välissä pyörähdimme kirjakaupassa tsekkaamassa uuden Ipadin sekä huomasimme netistä Jaakon valinnan konferenssin viikon urheilijaksi. Jenkkilä on jaettu yliopistourheilussa alueisiin/konfferensseihin ja Kennensaw:n yliopisto kilpailee Atlantic Sun-sarjassa. Valinnan perusteena oli voitto yliopiston uudella ennätyksellä. Sivuhuomautuksena Piotrekin juokseman 1500m (3.53) koulun ennätyksen entinen haltija oli muuten suomalainen Jari Venäläinen! Puoliso Marjo taitaa olla Kennensaw:n kovin naisjuoksija kautta aikain, vaikka pitemmän matkan menijä McKenzie Howard juoksee kisoissa voitosta voittoon. Hän muuten juoksee Stanfordissa kympin myös tänä viikonloppuna!

Illan kisoihin valmistauduttaessa on aika tehdä ennakkopuffia: Viivalla on Sam Chelanga, joka vissiin viime vuonna pisteli 27min pintaan kisassa, jossa Chris Solinsky juoksi Amerikan ennätyksen. Meikäläinen pääsi hyvin tilastokakkokseksi, mutta en siis starttaa kipeän jalkapöydän vuoksi. Ennakkokaavailun mukaan moni viivan jätkistä tulee parantamaan ennätyksiään huomasti! Jaakon aika on maastokympiltä ja varmasti tulee taistelemaan hyvistä sijoituksista. Kennensaw:n Ryan ja Steven varmasti myös pistelevät 31.30 tuntumaan. Viime viikonloppuna poikien ajat oli 15.00 ja 15.05, joilla ennätyksistä lohkesi isot palat pois. Kisa on kelo 21.00 paikallista aikaa ja pimeää tulee olemaan. Tuuli on kuitenkin silloin tyytynyt ja muutenkin on otollinen aika tuloksen teolle. Meikä tulee kuvaaman kisaa ja huutamaan väliaikoja pojille. Sitä odotellessa moro!

3 kommenttia:

  1. Ste = Pekka Stenholm
    Pre = Steve Prefontaine

    VastaaPoista
  2. Joo. Tuollaisen huomion laittaisin itsekin esille.

    Pre on Pre.

    VastaaPoista
  3. Tekevälle sattuu. Ajatus taisi harhailla jossain. Tarkan miettimisen jälkeen saatatte olla oikeassa!

    VastaaPoista