perjantai 1. tammikuuta 2010

31. joulukuuta 2009 19:21:58

Leirin kolmantena päivänä tuli kokeiltua jo kovaa treeniä. Heti aamusta suuntasimme taksilla samaan paikkaan kuin missä olimme maanantaina. Paikka on Sulultan radiomastojen tuntumassa oleva tasainen nurmialue. Paikalle on myös istutettu puita ja tuo ”metsässä” juoksentelu takaa sen että vauhti ei kiihdy liikaa. Silti vaatii melkoista ketteryyttä kiemurrella menemään eukalyptus puiden lomassa. Mukaan lähti 3.40 juossut Asseged. Hän oli Etiopian mestaruuskisoissa toinen ja tilastoissa neljäs, mutta ei päässyt Berliiniin. Nyt hänellä on Italialainen manageri ja hallikisoja tulossa Euroopassa. Henok suunnitteli tämän päivän treenin, kun oma ohjelmani alkaa ensi viikosta. Tarkoituksena on ollut ottaa tämä viikko kevyesti, mutta hiukan kovaa tuli tänään vedettyä.

Suunnitelma oli niin että juoksemme 40min reipasta kiihtyen, mutta jo alussa mentiin mulle kovaa. Siitä olisi vielä pitänyt hiukan kiristellä, mutta kroppa anoi armoa. Annoin sille hiukan palautusaikaa ja juoksin kaksi kertaa noin parin minuutin kovemman vedon. Pojat jatkoivat matkaansa, mutta tulivat minut pian hakemaan ja aloimme hölkkäillä. Siihen teimme 8x100m vetoa loistavalla tasaisella nurmella. Ne sopivat mulle, sillä pitkät vedot ovat niitä jotka hapottaa aika lailla 2700metrissä. Kyllähän ne keuhkot muutenkin aika lailla tekivät töitä. Sopii tulla kokeilemaan!

Treenin pituudeksi tuli hiukan alle tunti ja lopussa mentiin melkein reipasta kävelyä jäähdyttelyvaiheen alkaessa. Getnet taksikuski odotteli tutulla paikalla. Jarin kanssa tuli otettua juoksukuvia sekä teimme huolellisen venyttelyn. Sen Etiopialaiset osaavat suorittaa hyvin. Muuten kun saavuimme treenipaikalle, oli paikalle saapunut bussillinen juoksijoita, jotka reenin jälkeen verryttelivät ja jumppasivat nurmikolla. Kyseessä oli Mark Milden porukka. Hän on Hailen valmentaja ja Berliinin maratonin manageri.

Loppupäivä meni elpyessä ja pienellä ostoskävelyn merkeissä. Illalla ohjelmassa on kevytvauhtinen verryttely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti