torstai 7. tammikuuta 2010

Joulupäivä 7.1.2010!

Etiopialainen joulupäivä on vietetty. Näin jouluviikolla oli Addiksen keskustassa kaikennäköistä joulumarkkinaa. Eilen illalla yritimme käydä läheisellä iltatorilla, joka oli pahaksi onneksi juuri suljettu. Tänään sitten aamuisten 17km lenkin jälkeen keskityimme toista kertaa lyhyen ajan sisällä joulunviettoon. Tunnelma oli jossain mielessä jopa odottava, sillä Henok oli kutsunut meidät kotiinsa syömään.

 

Aamuinen harjoitus juostiin Henokin kodin lähellä sijaitsevassa metsikössä. Paikka sijaitsi 4km päässä meidän hotellista ja päätimme Jarin kanssa juosta sinne. Maileri Heni otti pikkutaksin/matatun. Aamuiset lenkit ovat nuhasta johtuen olleet aika tukkoiset ja niin oli tänäänkin. Vaativa pikkupolkujen juokseminen vaihtelevassa maastossa nostaa sykettä ja ei helppoa ole Jarillakaan. Sykkeet rauhoittuivat kuitenkin kun pääsimme tasaisemmille laitumille. Reenin keskivauhti footpodin mukaan oli vain 5.30 ja keskisyke 149. Olotila reenin jälkeen oli kuitenkin hyvä ja nyt tuntuu että flunssa alkaa olla voitettu kanta.

 

Joululounas oli siis yhdeltä Henokin kotona. Se Suomesta raahattu Pandan suklaarasia unohtui tietenkin hotellille, mutta täytyy antaa se hiukan myöhässä sitten. Saavuimme Henokin kotiin, jossa äiti ja iso liuta veljiä ja siskoja odotteli Juoksija- tai Lassen hölkkä paita päällä. Jouluateria sisälsi perinteistä Injera-leipää lisukkeena hanhi, muna, jauheliha ja juustokastike. Sen jälkeen alkoi pitkä kahviseremonia, joka sisältää kahvipapujen paahdon, jauhamisen ja keittämisen. Kahvittelukin tapahtui kolmeen eri kertaan. Näilläkin on omat nimensä. Useampaan otteeseen oli myös tanssimista Tigre-musiikin tahdissa. Kyseessä on eräänlainen bätläys, jossa vastustaja yritetään voittaa ja saada yleisöltä rahatippiä. Tanssityyli on aito etiopialainen, jossa olkapäitä heilutetaan ja niskoillakin on oma tehtävänsä. Vaikea selittää.

 

Joulupäivän vietto kesti kello yhdestä auringonlaskuun 18.30. Sitä ennen syötiin kuitenkin toiseen kertaan ja nälkä ei enää missään vaiheessa iltaa yllättänyt. Harrastin valokuvausta jälleen runsaasti ja muutama hyvä otos tuli otettua. Yritän saada nettiin jonkun.

 

Huomenna aamulenkki golfkentällä ja illaksi Sulultaaan 2700m korkeuteen tekemään kovaa harjoitusta. Nyt omistan muuten Hailen Endurance-leffan kopion.

 

1 kommentti:

  1. Hyvää joulua! Myös Venäjällä taisi olla joulu tänään. Tanssityyli on ilmeisesti Borat-tyyliä, olkapäitä heilutellaan hurjasti. Hyviä kuvia jälleen kerran!

    VastaaPoista