torstai 28. tammikuuta 2010

Nenänpää valkaistu, tai oikeastaan se on punainen. Tuli luultavasti aamulla, kun kovassa pakkasessa pyöräilin keskussairaalalle tulkkaamaan. Pieni polte nenänpäässä alkoi vasta iltapäivällä. Iltalenkin tein laastari naamassa.

Kihun:n laitteiden mukaan mun hemoklobiini oli tänään 153. Punasolujen määrä oli 5.27 ja hematokriitti 0.466. Vastaavat luvut sain viime keväänä kahdeksan viikon Keniassa leireilyn jälkeen. Jarin kanssa vitsailtiin, että olis voinu täyttää pari juomapulloa omalla verellä Etiopiassa ja sitten keväällä kisaviikolla olisi niillä hiukan ladannut akkuja. Kiellettyä, mutta kuinka moni näin toimii?

Pakkaset eivät tunnu hellittävän. Iltapäivän tulkkauskeikalle menin jo suosiolla bussilla, mutta iltalenkkiä en voinut jättää väliin. Juoksin 55min kevyttä vauhtileikittelyä. Alaselkä hiukan jäpitti, polvi ei noussut, mutta muuten fiilikset olivat hyvät. Maanantain nelisataset kulki muuten aikoihin 66.1, 65.2, 67.2, 64.0, 64,9. 64.0, 66.5, 65,5. 64.0, 200m/1.30 hölkkäpalautuksella. Niin ja rennosti!

4 kommenttia:

  1. Kävitkö verikokeissa ennen reissua? Aika hyvä hematokrittiarvo, on tainnut korkea paikka tehdä tehtävänsä.

    Itellä tulee aina välillä synkkiä ajatuksia kun katsoo puhtaan & kovaa treenaavan kestävyysurheilijan veriarvoja (vaikkapa sinulla) ja ollaan vielä aika kaukana noista "katoista". Mun kaaliin ei mahdu, että miten melkein joka hiihtäjällä hb on siellä 170:ssä ja pyöräilijöiden hematokriitti jopa kolmen viikon etappikisan lopussa 0.49.. No, kai sitä pitää keskittyä omaan tekemiseen ja unohtaa mitä maailmalla puuhataan.

    Saisi pakkaset loppua jo. Sun muuten pitää laittaa noita Etiopian kuvia jonnekin kuva-albumiin jakoon, paljon hienon näköisiä otoksia.

    VastaaPoista
  2. Miten muuten oliko Etiopia vai Kenia parempi? Vai voiko niitä edes verrata keskenään?

    Ja kuvat oli hienoja! Ihan kuin olisi avannut joulukalenterin luukkuja, mikä kuva tänään :-)

    A

    VastaaPoista
  3. Myös minusta nuo Etiopian-reissun kuvat piristävät paljon päivää ja toivottavasti laitat niitä johonkin albumiin nähtäväksi.

    T. S

    VastaaPoista
  4. Menen verikokeisiin parin kuukauden päästä, kun arvot ovat laskeneet. Viime kesänä lukemat oli 144/ 4.82/ 0.426 eli ei kauheesti alempana. Joo urheillaan nyt omalla tasolla ja puhtaasti!

    Kuvia tulee jatkossakin! Etiopia on mestojen mesta! Ens vuonna mukaan vaan niin toimin matkaoppaana!

    VastaaPoista