tiistai 5. tammikuuta 2010

Tukkoista

Leiripäivien tukkoisin aamu saattoi koittaa tänään, kun herätyskello soi kello 6.10. Olo oli hiiuukkasen tukkoinen, mutta mieli veti lenkille. Reilut varttia myöhemmin olimme Jarin kanssa kiertämässä golfkenttää. Aurinko nousi todella kauniisti ja ilma oli lähes tyyni. Yllättävää sen sijaan oli melko viileä ilma, arviolta 10-15 asteeseen jäätiin tällä kertaa. Se tuntui jopa hiukan kämmenissäkin. Aivan erilaisista elohopealukemista puhutaan kotosuomessa, jossa 15 pakkasastetta alkaa olla jo hyvä juoksukeli.

 

Aamulenkki kiersi neljä kertaa noin 2.8km mittaista golfkentän kierrosta ja yllättävää oli kolmen aamugolffarin aikainen treeniaika myös. Yksi kiinalaisen näköinen nuorehko mieshenkilö pisti välillä väylien välillä juoksuksikin eli aerobista pohjaa hänkin oli luomassa. 12km lenkin päälle teimme 2x100m rennosti.

 

Aamupalan jälkeen oli kiva mennä sängylle loikoilemaan ja kuinka arvata saattaa uni siinä tuli. Kiirusta ei ollut mihinkään, varsinkaan töihin. Hiukan ennen puoltapäivää päätimme lähteä shoppailukierrokselle Addiksen katuvilinään. Siinä Hailen ja hänen vaimonsa Alemin mukaan nimetyn rakennuksen vieressä oli Friendship ostoskeskus, josta löytyi hyvä kirjakauppa. Täydensin myös Etiopia-asustustani kisapaidalla ja shortseilla.

 

Ehkä päivän mielenkiintoisinta antia oli Meskel squaren, siis niiden kuuluisien pengerportaiden takana olevalla torilla käynti. Nythän on siis joulunaika ja jouluhulinat kiihkeimmillään. Alueella oli meidän kielellämme messualue, jonne oli pystytetty jos minkälaista kojua. Itse innostuin shoppailemaan ja mukaan tarttui kukkaroa, paitaa, huivia ja lippua. Henok etsiskeli muovista joulukuusta, mutta piti hintoja liian kalliina. Mielenkiintoinen havainto oli, että yhtään päiväkänniläistä ei alueella näkynyt.  

 

Oma episodinsa oli pankissa käynti. Aiemmin se onnistui ihan normaalilla automaatilla käynnillä, mutta nyt erehdyimme menemään pankkiin sisälle, jossa alkoi oikein kunnon byrokratiarumba. Lopulta sain kuin sainkin nostettua Visa Electronilla rahaa.

 

Iltalenkillä Jarin kanssa ns. hieman eksyimme, mutta 14,5km lenkki oli loppujen lopuksi ihan sopiva. Tuli kuitenkin jälleen juostua erittäin vilkkaalla jalkakäytävällä, mutta haavereita ei tällä kertaa tapahtunut. Nousimme lännessä kohoavien vuorien lähettyville ja ryhdyimme sieltä pujottelemaan takaisin alas keskustaan. Mielenkiintoinen havainto oli sivummalla kaupungista liikkuvat hevosvetoiset kärryt. Mahtaa olla paikallisilla kaakeilla hyvä kunto kun vetävät menemään ylä- ja alamäkiä 2400m korkeudessa. Vaiherikas päivä päättyi jauhelihapastaan. Lounas tuli syötyä lentokoneessa :)

1 kommentti:

  1. Hienon näköinen paikka tuo ravinteli, oliko miten hienot hinnat tuolla?

    T. S

    VastaaPoista