maanantai 11. tammikuuta 2010

Jari "Jarppa" Lahti alkaa olla kunnossa. Eilen pitkän lenkin jälkeen hänelle maistui ruoka vasta illalla. Sanoi nauttineensa maltoa eli hiilareita lenkin jälkeen. Viime yön hän nukkui heikosti (samoin mä kun häävieraat mellastivat). Päivällä vielä Jari onnistui käräyttämään nahkansa otettuaan aurinkoa tunnin verran. Pisteenä i:in päälle Jari ei jaksanut syödä illalla edes pitsaansa! Silti hän väittää olevansa palautuneessa olotilassa..

 

Tänään pääsin osallistumaan Henokin urheiluseuran harjoituksiin. Seura on siis Ethiopian Electric Power ja tällä kertaa harjoituksissa oli n.40 juoksijaa. Heistä ainoastaan Henok, Asseged ja yksi estejuoksija ovat maajoukkueessa. Harjoitus oli kevyt, koska huomenna on ratapäivä. Päätin osallistua treeniin Henokin kertoessa harjoituksen sisältävän rentoja henkseleitä (diagonals). Olimme kentällä kahdeksalta aamulla ja pienen odottelun jälkeen koutsi kutsui porukkansa puhutteluun. Puhetta tuli paljon Amharan kielellä, mutta Henokilta sain urkittua seuraavan asian: Lähestyviin klubien mestaruuskisoihin pääsee osallistumaan ainoastaan kolme juoksijaa per sarja ja siihen on siis karsinta.


Valmentaja suoritti nimenhuudon ja harjoitus lähti käyntiin. Verryttely kesti 15minuuttia, mutta jo kierroksen verryttelyn jälkeen vedettiin reipasta/kovaa mulle. Mua alkoi ahdistaa reilun kymmenen minuutin jälkeen ja pääsin onneksi sitomaan kengännauhoja. Seuraavaksi kolme kertaa sata melko kovaa sekä ravisteluja (jalkojen/käsien heiluttelua Etiopialaisittain-hyvä rytmiharjoitus). Valmentaja käski juosta henkseleitä 35minuttia, mutta Henok sanoi kymmenen minuuttia vähemmän riittävän. Siinäkin ajassa ehdimme juosta arviolta 30kpl 100m mittaista vetoa. Palautuksena oli jalkapallokentän lyhyt sivu hölkäten, melko niukka siis. Vauhti oli meikäläiselle sopivan kovaa, mutta vikoissa jouduin jo passailemaan. Happi kulki, mutta vähän heikonlaisesti. Päälle verryttelin 20minuuttia. Ensimmäinen harjoitukseni Etiopiassa isossa porukassa urheilukentällä oli suoritettu. Oli aika rennolle jutustelulle ja paluulle takaisin hotellille. Uni tuli päivän aikana kahteen kertaan. Huomenna pääsen kansallisstadionille haistelemaan tartanin hajua.

1 kommentti:

  1. Älä anna Jartsan juosta itseään ulos Karhun ykkösjoukkueesta jo tässä vaiheessa kautta;) Piilota vaikka lenkkikengät jos muu ei auta.....

    VastaaPoista