maanantai 25. tammikuuta 2010

Maanantaipäivä ja Suomi-elämä alkaa

Maanantaipäivä ja Suomi-elämä alkaa täydellä vauhdillaan. Saavuin Jyväskylään bussilla Jarin kanssa ilta kahdeksalta. Tuntia vaille 24-tuntia matkustusta tuli tällä kertaa tehtyä ja uni maistui illalla. Hetken aikaa piti kelailla asioita mielessä kun pääsin kämpilleni. Ensimmäisenä tietysti laitoin normaalisti telkkarin päälle ja menin jääkaapille. Kaikki ruoka oli enemmän tai vähemmän pilalle mennyttä, mutta hapankorppua löytyi kaapista. Purin reppuni ja totesin jälleen kaapeissani olevan aivan liikaa tavaraa. Taas pärjäsin laukullisella vaatteita neljä viikkoa ja nyt kämpillä vaan tuntuu olevan turhaa kamaa. Ihminen tulee loppujenlopuksi aika vähällä toimeen.

Aamulla yhdeksän aikaan käänsin kylkeäni ja totesin aamun sarastavan. Ei näköjään päivät ole vielä pidentynyt. Afrikassa oli valoisaa jo puoli seiskalta. Koko päivänä ei tänään aurinko näkynyt, mutta muuten oli varsin hieno talvinen keli. Aamulenkin 8km juoksin paksuissa tamineissa ja ehkä liikaakin oli vaatetta päällä kun pakkasta oli 15-astetta.

Tyhjensin jääkaapin pilaantuneista ruuista, heitin talvitakin päälleni ja lähdin toteuttamaan päivän rutiineja. Poikkesin työnantajallani Keski-Suomen tulkkikeskuksessa ja sain listan työkeikoista. Avasin kännykänliittymäni (sama vanha numero säilyi!) ja lähdin morjestamaan JKU:n toimiston porukkaa. Lounastimme ja ryhdyin maksamaan kertyneitä laskuja, koska kämpillä ei ole nettiä. En löytänyt ilmaista naapurin nettiverkkoa ja vanhoissa puhelimissani ei ole nettiselainta. Nettimaksua 10euroa kuukaudessa silti maksan DNA:lle. Täytynee ostaa uusi puhelin.

1 kommentti:

  1. Tervetuloa takaisin kotosuomeen ja kuulemma oli viikonloppuna ollut Jyväksylän pohjoisimmassa kaupunginosassa rapsakat 28 astetta pakkasta. Oliko tuolla etelässä parhaimmillaan noin kovaa hellettäkään?

    Missäs meinaat tuon puolikkaan juosta?

    VastaaPoista