tiistai 19. tammikuuta 2010

Timket

Tiistai on Tiket-juhlapäivä. Addis Abebassa kadunvarret oli tänään koristeltu kisakuntoon. Teiden yli oli vedetty lippuja ja ilmapalloja. Asvaltille oli paikoin levitetty tuoretta ruohoa, joka täälläpäin kertoo juhlasta. Samaa tapaa käytetään myös kodeissa.

 

Aamulenkin jälkeen (4km+3x100m/100m pal+3km vr) jälkeen suuntasimme kylänraitille. Kävimme kahvilla ja aloimme kävellä Jalmedan festarialueelle. Paikalle olivat eilen menneet papit ja kymmenet tuhannet ihmiset. Illalla oli ollut ohjelmaa ja tänään papit kulkueineen marssivat takaisin kirkkoihin. Satuimme vilkkaan tien varteen, jossa oli juhlakansaa vaikka muille jakaa. Missään vaiheessa ei kuitenkaan ollut ryysistä eikä tönimistä. Ihmisillä oli juhlamieli ja aikaa odottaa tai kävellä hiljakseen.

 

Kävimme välillä palauttelemassa Assegedin kämpillä, jonka jälkeen suuntasimme Etiopialaiseen ravintolaan. Paikka oli aivan kuin ammuttu siis täynnä, mutta löysimme istumapaikan ja tilasimme Injeraa ja lihaa pari eri laatua. Kello lähenteli kolmea ja oli aika suunnata hotellille huilimaan. Iltalenkkinä oli 15km, jonka päätimme tehdä metsikössä. Jossain vaiheessa tuli kunnon rankkasade ja keli viileni. Teimme kuitenkin päivän suoritteen loppuun ja mielenkiintoista oli lasketella rinnettä mutaa kengänpohjissa. Viimeisen kilometrin kiilasin hiukan alle 4min vauhtia ja tein 3x100m. Illalla palauteltiin golfkenttähotellin pizzalla. Kiitos kaikille kommenteista. En valitettavasti pysty vastaamaan niihin, kun blogipäivitys tapahtuu tällä hetkellä sähköpostin välityksellä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti