keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Meskel square

Viikon ensimmäinen ns. kova harjoitus koitti tänään. Tarkoitus oli juosta kymmenen kertaa kaksi minuuttia minuutin palautuksella. Suorituspaikaksi valitsimme Meskel aukion, joka on kokoluokkaa Moskovan punainen tori. Luulen että Haileselassie ollessaan hyvää pataa itänaapurin kanssa päätti rakennuttaa ison torin myös omaan pääkaupunkiinsa. Kuvasta näkyy aukion kokoluokka. Alueelta starttaa muun muassa Etiopian Great Run, joka kokoaa jotain 20 000 juoksijaa. Haile on tapahtumassa mukana ja osallistumassa samaan aikaan järjestettävään keräykseen. Tämän vuoden tuotto oli 662 00 Birriä eli noin 35 000 Euroa.

 

Päivän treeni oli tarkoitus suorittaa siis pengermällä joita stepseiksi kutsutaan. Keskellä kulkevat rappuset jakavat pengermän kahteen osaan.  Pojat ovat laskeneet, että jos juoksee oikeanpuolesta puolta alhaalta ylös tulee lenkin pituudeksi 5km ja jos vasenta saa jo kympin täyteen. Verryttelimme Jarin ja Henokin kanssa 4km ja aloitin urakkani neljän avarin jälkeen. Juoksin toisesta päästä toiseen ja pettymykseni aikaa olikin kulunut vain minuutti. Mies alkoi kuitenkin olla sen verran hapoilla, että päätin tyytyä 400m vetoihin. Niitä juoksentelin sen kymmenen kappaletta minuutin palautuksella ja olo oli jälkeenpäin ihan kuin olisi jotain tehnyt. Jarin gepsillä mitaksi saimme loppuverryttelyssä 370m.

 

Paluu hotellille tapahtui paikallistakseilla joiden vajaan euron taksat eivät päätä huimaa. Tulee siinä samalla kaupunki tutuksi ja paikallisia ihmisiäkin näkee arkiaskareissaan. Oli jälleen huikea fiilis painua päiväunille reenin jälkeen lounasaikaa odotellessa. Ehdottomasti mukavinta treenaamisessa on toi palautumispuoli. Lounas golfkentän hotellilla maksoi kolme euroa ja kyseessä oli laadukas grilled chicken with rice.  Illalla tiedossa on kevyt verryttelylenkki. Niin ja hyvää jouluaattoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti