tiistai 30. marraskuuta 2010

pohdintaa

Viime viikkoina olen lukenut tenttiin mielenkiintoisia kirjoja. Kyseessä on kurssi vuorovaikutustaidoista ja kirjat "Välittäminen ammattina" ja "Vuorovaikutuksellinen tukeminen sos. & terv. alalla". Näistä ensimmäinen toi ajatuksia kuinka sitä on kouluttautumassa ammattiin, jossa välitetään ja ajetaan heikommassa asemassa olevien etua. Hyvin kirjan kirjoittaja totesikin, kuinka sosiaalityöntekijät ovat yhteiskunnan velan maksajina asiakkailleen ja toisaalta toimivat velkojina yhteiskunnan suuntaan. Sosiaalityöntekijät myös muistuttavat yhteiskunnallisista ongelmista sekä elämän nurjasta puolesta.

Jälkimmäisessä kirjassa kerrottiin, kuinka kirjoittaminen voi toima terapiana. Mulla blogin pitäminen ainakin on selkiinnyttänyt ajatuksia ja olen selviämässä kuiville keväällä väärille raiteille menneestä juoksukunnosta. Se että ihminen on henkinen ja fyysinen kokonaisuus vahvistaa vain sitä, että itsestä kannattaa pitää huolta. Jarrua kannattaa alkaa lyömään kun huomaa palautumisen jääneen vähiin. Yhteiskunta ehkä yrittää pakottaa tehokkuuteen ja mukakiireeseen. Vaatii kuitenkin pokkaa pitää oma pää ja himmata ajoissa!

Kilpaurheilu ei ole helppo kokonaisuus hallittavaksi. Arki antaa omat haasteensa ja siihen lisättynä 13 treeniä viikossa ei välttämättä ole helppo yhdistelmä. Siinä mielessä ymmärrän hyvin, jos kestävyysjuoksu kilpailumielessä ei ole nykyajan trendilaji. Silti edelleen löytyy rohkeita maalaisjärjellä varustettuja oman tiensä kulkijoita. Uskoisin, että Suomessa osataan tehdä valmennusohjelmia joilla kyllä pääsee maailman huipulle. Se että osataan varustaa urheilija hallitsemaan kokonaisuus ja oma päänuppi ei ehkä parhaalla mahdollisella tavalla vielä toimi. Lyhyillä ulkomaan leireillä juoksijat ratkovat lajin saloja, mutta kotimaassa moni reenaa itsekseen. Vanhoilla Mauno Saaren ym. kirjoilla pääsee jo melko pitkälle, mutta ehkä toivoisi liitonkin suunnalta jotain tsemppausta/ koulutusta näin talvella. Toistaiseksi paras tuki tulee omilta juoksukavereilta ja urheiluseuralta!
Päivän treenit sujuivat niin hyvin kuin vain voivat. Aamupäivällä juoksin tunnin kevyttä eilisen hallireenin väsyttämillä jaloilla. Illalla huhkin puoli tuntia kuntopiiriä salilla sekä tein 50 minuuttia vesijuoksua. Sivusilmällä seurasin uimareiden reeniä. Hyvä tekemisen meininki tuntui siellä olevan. Swimmingin A.P Liukkonen otti viikonloppuna EM-altaasta sijat 6. ja 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti