torstai 18. marraskuuta 2010

Klo 11.04, 18.11.2010, Jyväskylä

Klo 11.04, 18.11.2010, Jyväskylä. Ulkona sataa lunta. Kaivoin arkistosta vanhoja juoksukuvia ja oheinen tuntui sopivan tähän fiilikseen parhaiten. Olin kuvassa lenkillä valmistautumassa Kajaanin kalevan kisoihin. Kyseessä oli kevyt vauhtileikittely. Veljeni polki pyörää vierelläni ja valokuvasi. Tunnin reeni meni ihan kivasti ja nyt tuota hetkeä on kiva fiilistellä.
Jatketaan päivällä aloittamani blogitekstiä. Aamulla sain raanattua itseni aamulenkille. Se itseasiassa menikin ihan kivasti ja mieli oli hyvä lenkin jälkeen- kyseessä oli työvoitto!

Aamun ensimmäinen työkeikka ei mennyt aivan putkeen, kun asiakas yhtäkkiä käänsi ajatuksensa sanoen oikean hampaan vaivaavan vasemman sijaan. Olin tulkannut tilanteeni niin hyvin kuin pystyin näyttäen vielä omalla kädelläni, että oikea ja vasen. No ei auta aina. Tilanne hoitui hyvin ja hammas paikattiin. Mietin vain, miten noinkin yksinkertaisen asian voi ymmärtää "väärällä" tavalla. Olisko jotain kulttuurijuttuja?

Sain päivän aikaan myös hyvää palautettani työstäni. Kuulemma rauhallinen luonteenpiirre sopii tulkkaustilanteisiin ja sekä asiakas että viranomainen ovat tyytyväisiä. Täytyy ottaa kehut vastaan oikealla asenteella, eikä perisuomalaiseen malliin todeta, että ei musta mihinkään kuitenkaan ole. Toisaalta pitää varoa sitä yltiöpäistä nuorten uhoa, jota yleisurheilunkin parissa on havaittavissa. Varsinkin maileripuolella räiskyvät tunteet eri tavalla ja kaverit välillä kuvittelevat olevansa jotain. Onneksi elämänkoulu koulii heitäkin ja pulinat vaimenee viimeistään siinä vaiheessa kun pitää alkaa reenaamaan tosissaan.

Usein tulee "veteraani" juoksijoiden kanssa pohdittua kestävyysjuoksun nykytilaa. Siitä riittäisi kirjoitettavaksi parikin kirjaa, mutta mielestäni tärkeää on että reenataan ja valitaan se juoksu elämäntavaksi. Tulosurheilustahan usein on puhe ja monet luulee, että kortit on katsottuna jo nuorena. Silti se päämatka saattaa löytyä ajan kanssa. Yleisen sarjan SM-mitalikin tulee vuosi vuodelta aina helpommaksi saavuttaa ja kannustan porukkaa yrittämään ratakymppiäkin, tuota kuningasmatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti