perjantai 5. marraskuuta 2010

kruisailua

Bussissa istuessani matkalla Alajärvelle oli todella pimeää. Pitkä ja hikinen kolme tuntia kului mustaa maisemaa ja maantietä katsoessani. Samalla kuitenkin koin etuoikeutetuksi asuessani kaupungissa, missä on kuitenkin katuvalot. Maaseudulla asuessa vaihtoehtoina saattaisivat olla joko pilkkopimeä metsätie tai vilkaampi maantie, missä asvaltin ja ojan väliin jää pieni kaistale hiekkaa juostavaksi. Lain mukaan vielä juoksijan pitäisi juosta tien vasenta laitaa ja katsella lähestyviä ajovaloja. Yleensähän autot menevät ohi ilman kontaktia, mutta välillä tuntuu että ne sivaltavat todella läheltä ohi. Nimimerkillä Parkanossa joskus lenkillä käyneenä.

Alajärvelle saavuttuani pienen ponnistelun jälkeen lähdin kuin lähdinkin lenkille. Olin jo päättänyt pitäväni levon ja keskittyväni huomiseen reippaaseen. Aamulla olin juossut 5+5 käydessäni Huhtasuon neuvosassa tulkkaamassa aamulla kasilta.

Löysin Alajärven luultavasti parhaat lenkkimaastot heti. Aivan kirkon takana ja järven rannalla kiertää hyvä hiekkatie. Se jatkuu joen reunaa pitkin ja tutkimusmatka jatkuu huomenna. Mukavaa oli jossain vaiheessa hieman olla hukassa suunnasta ja kiertää keskustan katuja. Pian olin kuitenkin taas kartalla ja teinipojat ohittivat minut traktorillaan. Molemmat siis kruisailivat perjantai päivän kunniaksi!

2 kommenttia:

  1. Et kai sinä vain naisissa ole siellä Järviseudulla?????

    VastaaPoista
  2. Turha luulla, vanhemmat ovat täällä sekä pikkusisko.. :)

    VastaaPoista