lauantai 13. marraskuuta 2010

reeniä

Urheilu vaatii asennetta ja kovapäisyyttä. Ainakin huipulle pyrkivän täytyy olla joskus itsekäskin ja tehdä valintoja urheilun suhteen. Aika sitten monien kohdalla näyttää, mille tasolle on päässyt. Valintaa urheilun hyväksi ei mielestäni kannata missään vaiheessa katua vaan se antaa enemmän kuin ottaa. Välillä heikkoina hetkinä olen ollut eri mieltä, mutta pienen pohdinnan jälkeen positiiviset asiat ovat nousseet listan kärkeen.

Pituushyppääjä Tommi Evilä harjoitteli ulkona lumella ja asiasta uutisoi Aamulehti. Jutun tarkoituksena oli selkeästi näpäyttää kaupungin liikuntapalveluiden järjestäjiä kun edes MM-mitalisti ei päässyt sisätiloihin. Lajista mitään tietämättä luulisin kuitenkin loikkien sujuvan paremmin pitävällä alustalla. Hyppylajista kun on kyse ei tavoitteena ole kestävyyden kehittäminen vaan kimmoisuus ym. voimaominaisuuksien. Kestopuolella jopa suositellaan intervalleja tehtäväksi, Kuortaneen 70-luvun maajoukkueleirien tyyliin, lumessa järven jäällä.

Meikäläisellä oli tänään tehokas reeni ja opiskelupäivä. Se alkoi 13km (2+2vr) reippaalla hiukan alle 4min vauhdeilla ja 160 sykkeillä. Juoksin toipilaana sellaiset 10 sek/km hiljempaa. Juoksu tuntui hyvältä ja pakaroissa poltteli loppumatkasta. Tämä oli hyvä merkki siitä, että käytin oikeita lihasryhmiä.

Lounaan ja intensiivisen opiskelun jälkeen kävin uimahallilla tekemässä lihaskuntoa. Puolessa tunnissa kävin perusliikket läpi sekä uin loppuverkaksi 500m. Harmikseni jäi hyvää-huomenta liike tekemättä. Ehkä keskiviikkona sitten, kun seuraavan kerran varmaan salilla käyn.

Juttu Evilästä löyty Mogulin Blogin kautta. Se on Suomen toiseksi paras tai ehkä jopa paras yleisurheilu-uutisten tiedotuskanava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti