sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kyyjärvi

Pohjanmaan keikka heitetty. Se oli varsin onnistunut myös treenien puolesta. Toteaisin, että kyllä pohjanmaallakin voi treenata. Vimpelissä juokseminen oli hiukan nihkeää, kun teitä oli vähän ja peltoaukeilta tuuli aina. Tämän päiväinen Alajärven kierto oli sekin mielenkiintoinen kokemus. Autotie kulkee lähes koko matkan aivan järven rantaa pitkin ja on reittinä kaunis. Vielä kun olisi matkaseuraa löytynyt ei juoksukokemus olisi voinut olla parempi.

Viikonloppuna kilpailtiin hölkkäkisoissa ympäri maata ja itsekin alkaisin pikku hiljaa olla hölkkäkunnossa. Liian kauas en viitsisi lähteä kilpailemaan, mutta jos lähelle sattuu niin lähden. Jenkeissä juostiin New Yorkin maraton ja juoksuikoni Haile Gebreselassie ilmoitti lopettavansa juoksu-uran keskeytettyään kisan 16 mailin kohdalla.

Meikäläisen "pitkä" lenkki oli tällä kertaa hiukan lyhyempi. Juoksin 1.45 ja juoksu kulki oikein hyvin. Se tuntui rytmikkäältä ja vahvan tuntuiselta. Siltä, mitä olen jo pitkään hakenut. Vauhti oli jopa 4.30 paikkeilla, mikä on mielestäni jo hyvää hölkkävauhtia. Uskoisin, että lihaskuntoharjoittelu on tehnyt tehtävänsä. Vielä kun selkä saataisiin oireettomaksi se kun on viime aikoina paukkunut aika lailla. Ei se nikamien naksahtelu paha asia ole, mutta kertoo jonkin asteisesta jumista. Jatketaan asian parissa pakertamista.

Linja-automatkalla Alajärveltä Jyväskylään pysähdyimme Kyyjärvellä. Paikallisen matkahuollon ja huoltoaseman yhteydessä on kahvio, jota pitää arviolta 70-vuotias mummo. Paikka vaikuttaa hyvin pidetyltä ja se henkii vanhaa huoltoasema tunnelmaa. Oven suussa sijaitsee vitriini, jossa on vanha 20 pennin pajatso. Seinällä olevien lehtileikkeiden mukaan laitetta käytetään kesäisin pajatsokisoihin. Ilmeisesti SM-kisojen esikarsintoihin. Sain kännykällä räpsästyä pari huonoa kuvaa, mutta seuraavalla kerralla otan Leicani mukaan. Uusissa abc-asemilla ei ole samaa tunnelmaa kuin tällä huotsikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti