sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Lahti 2

SM-maastot 2010

Raastot on Lahdessa raastettu. Jokainen pisteli varmasti menemään sen minkä kintuistaan irti sai. Miehille matkavalintoja oli peräti kaksi eli 4km ja 12km. Valitsin näistä jälkimmäisen. Joskus vuonna x olen nelostakin juossut ja pidän sitä myös mainiona kuntokokeena.

Miesten 12km starttasi mielestäni aika vauhdikkaasti liikkeelle. Alussa ei kyttäilty ja jouduin jo 1km paikkeilla toteamaan kärjen vauhdin itselleni liian kovaksi. Näin Mårtenin ja Pirkolan jäävän myös hiukan tuosta porukasta ja ajattelin pysyä peesissä. En pysynyt siinäkään vaan tasaisesti jäin. Takaa minua otti kiinni Mika Luoto, joka saikin mut kiinni kaksi kierrosta ennen maalia. Tässä vaiheessa kiristin vauhtia ja jostain löytyi voimia vikaan kierrokseen. Se tulikin ihan vauhdikkaasti ja päättelin voimia jääneen varastoon. Maaliviivan ylittäminen on aina yhtä hieno juttu. Varsinkin kun takana oli 12km maastojuoksua helteessä.

Omaa juoksuani analysoituani totesin parin juoksuvaihteen vielä puuttuvan. Se kyllä löytyy kesän mittaan jos vain jalat pysyvät kunnossa. Maratonista on kuitenkin aikaa vasta kolme viikkoa. Ensi sunnuntaina lähden ratakympille Keravalle hakemaan 31min alitusta. En tiedä onko liian kova tavoite, mutta katsotaan. Päivän positiivisin asia oli ehkä Juho Pirkolan juoksu-uran jatkuminen. Luulin jo miehen lopettaneen, mutta hyvin tuntui hänellä Lahdessa kulkevan. Meillä on ollut viime vuosina monta hyvää keskinäistä kisaa ja vuorovedoin olemme pystyneet tekemään hyviä juoksuja. Mies tosin juoksee määrällisesti nykyään vähän, mutta kestävyyttä ja vauhtia tuntuu vielä löytyvän- joskus on siis pohjat luotu.

Lahden kisat sinänsä olivat ihan mallikkaat: juoksureitti kulki metsikössä kovapohjaisella alustalla. Yleisöä tuntui kerääntyvän miesten 4km kisan lähestyessä ja lopussa tunnelma oli varsin hyvä. Lounaaksi kisaravintola tarjosi makaronilaatikkoa, mutta kahvi loppui kesken kioskista. Valmentaja joutui odottelemaan puolisen tuntia uutta termaria, mikä oli hänen mielestään liikaa!

Kisassa nähtiin muutama helteen aiheuttama koomailu ja lämpötila varmaan yllätti monet. Itellä oli rennot fiilikset, koska laji oli ensimmäisenä ja jäi koko loppupäivä aikaa seurailla toisten juoksuja. Valokuvia sain otettua kiitettävästi ja ne tulee nettiin kohta. Vaikka oma kisa ei priimaluokkaa ollutkaan jäi viikonlopusta kokonaisuutena hyvät fiilikset. Kiitos kaikille keitä morjestelin!

3 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia. Kyllä Leica on kamera :)

    VastaaPoista
  2. ei me miika lopeteta koskaan..., juoskufiiliksiä kun ei voi ostaa kaupasta. Takaan että meillä on vielä tiukkoja otatuksia edessä:)

    VastaaPoista