sunnuntai 2. toukokuuta 2010

10 000m

Ratakymppi on meikäläisen suosikkimatka. Siinä on sitä jotain ja paljon. Juoksija saa "nautiskella" radan kiertämisestä 25 kierroksen ajan siis koko osallistumismaksunsa verran. Työ kisaa varten tehdään urheilukentän ulkopuolella ja juoksija vain näyttäytyy esiintyvän artistin lailla juostessaan radalla.

Päivän raastaja oli Matti Räsänen, joka pisteli 28.32 Payton Jordan Invitationals kisoissa jenkeissä. Kyseessä oli sen verran hurjaa kyytiä, että vitosen väliaika oli alle 14.20 ja viimeinen kierroskin tultiin minuutin pintaan. Juoksulla Matti tavoitteli jopa voittoa. Irvistys naamalla oli sitä tuttua meininkiä, mutta jalat veivät eteenpäin. Tervemenoa Barceloonaan kymppiä juoksemaan ja toivottavasti pistät kampoihin koville kavereille!

Jenkeissä juoksivat myös Joonas Harjamäki (ennätys 3000m esteissä 8.39,22 mikä jää vain reilu sekunnin EM-rajasta) Hieno juoksu silti Joonas! Kolmas suomalaisraastaja oli Tuomas Jokinen, joka oli ennen kisoja kärsinyt vatsataudista. Aika kympillä 30.09 ei varmasti tyydyttänyt, kun mies jo viime vuonna pisteli jenkeissä ajan 29.11. Tsemppiä kuitenkin tuleviin kisoihin!

Mulla vuorossa oli tänään yhden lenkin päivä. Juoksimme Matin, Jaakon ja Jarin (pyörällä) parikymppiä. Loppuvaiheesta alkoi satamaan oikein kunnolla ja päätin olla pidentämättä lenkkiä. Ehkä se on tässä vaiheessa järkevääkin.

3 kommenttia:

  1. Matilta kyllä hieno veto... Mut no, kaipa se nyt oli suhteellisen selvää, että vitosen väliajan on oltava siellä 14.20 tai alle hujakkeilla, jos loppuaika on 28.30:n pinnassa.

    VastaaPoista
  2. KORJAUS: Vatsataudista jo kuukauden verran, ei varmaan suurta merkitystä kisaan. Kisaviikolla 3päivää pientä kuumetta ja kurkkukipua...
    -Sääri

    VastaaPoista
  3. Ok, hyvä että korjasit tilanteen. Harmi silti, että taas tuli tautia tärkeän kisan kynnyksellä. Hyvät jatkot ja kyllä varmaan vielä jostain näytönpaikkoja löytyy. Itseäkin kiinnostaisi hyvä kymppi. Kerava tulee liian aikaisin ja olen valmis vaikka lähtemään ulkomaille kisaamaan kesä/heinäkuun puolella. Muuten kesän päätavoite Kalevan kisojen kymppi (yleensä tuskasen kuuma) Ilmoittele jos löytyy skabaa!

    VastaaPoista