tiistai 1. joulukuuta 2009

Harvinaisen raskasta puuhaa on ulkoilu tähän aikaan vuodesta. Millään ei jaksaisi raahautua ulkoilmaan sen jälkeen kun on töistä kämpille itsensä kammennut. Se kuuluisa sohvan vetovoima vaan on niin vahva. Heikko mieli antaa kropalleen hiukan armoa ja ajattelee, että lähden lenkille pienten päiväunien jälkeen. Voin sanoa, että olo ei ole yhtään sen virkeämpi puolen tunnin päikkäreiden jälkeen. Ulkonakin on pimeää kuin keskiyöllä. Ei ihme jos on kestävyysjuoksu nykyihmiselle niin vaikeaa. Monenlaista parempaakin tekemistä on tarjolla ja loppujen lopuksi miksi sitä pitäisi edes käydä lenkillä joka päivä?

Näitä maailmanlopun ajatuksia mielessäni kiersi kun sidoin lenkkarin nauhoja kiinni. Mieli oli kaikkea muuta kuin positiivinen tulevaa 20km taivallusta ajatellen. Nykyään ei edes Jyväskylästä tahdo löytyä lenkkiseuraa entiseen malliin. Tai ehkä löytyisi, mutta sekin edellyttäisi puhelinsoittoja sekä asioiden sopimista ja sekin söisi niitä vähäisiä jäljellä olevia energiavarastoja.. Alkulenkistä tulin jopa niin negatiivisen ajatuksen valtaan, että ajattelin tulevan kauden olevan viimeinen kun itseäni väsytän näin voimakkaasti syksyllä. Sitten mieleeni tuli ajatus aikaisemmilta vuosilta: kyllä sitä ennenkin väsytti syksyllä.

Havaintoja pimeäll juoksemisesta: Askel menee kyyryyn kun maastossa katsot mihin asettelet jalkojasi. Välillä tulee horjahdus eikä edes yhtään naurata. MP3 musiikki pauhaa korvissa, mutta edes Pandorran "Summer is crazy" ei yhtään virkistä. Polkaset vesilätäkköön ja toinen sukka on litimärkä loppulenkin. Lenkin päätteeksi kengännauhoja avatessasi selkänikamat naksuvat, kun jännitys selässä helpottaa. Ainut positiivinen asia pururadan pehmeimmissä kohdissa on ajatus, että Dublinissa juostaan mutaisella nurmiradalla. Joo ja huomenna on taas pakkasta, mitä tietää liukkautta ja maan jäätymistä. Toivottavasti porukka pysyy yhtä hyvin kasassa Dublinissa kuten kuvassa :)

7 kommenttia:

  1. Toivotko oikeasti noin pahaa kavereille. Jos tuossa järjestyksessä mennään, niin kaverit on pahasti tummuneet ja häntäpää kutsuu.

    Kriitiiikkiii

    VastaaPoista
  2. Positiivisuutta Miika ;)
    Tänä aamunakin loistava juoksukeli. Tiestö oli kuivanut ja valoisuuttakin oli enemmän kuin viimeviikoina. Pikkupakkanen jatkuu eikä lunta ole muutamaan päivään tulossa.

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä treeneihin ja MM-maastoihin!

    On tämä kaamosaika vaikeaa itse kullekin. Lumi tekisi heti maisemasta paljon valoisamman, mutta siitäkin on juoksua ajatellen muita riesoja.

    T. S

    VastaaPoista
  4. lunta kaivattas juu. pääsis tekeen osan kestävyysreeneistä hiihtäen... ja säästäis omia jalkojan edes hitusen. Ekaa kertaa mullakin tökkii nyt vähän tuo lenkille lähtö, mutta kun huomaa valmentajan menossa lenkillä ni on sitä aina itsekin pakko raahautua... mutta eikös vain et kun näkee jonkun juoksemassa niin sitten saa siitä itelleen puhtia, että no jospas minäkin lähtisin?

    VastaaPoista
  5. Hahaha.
    Vesisateesta en kyllä saa kiksejä, mutta pimeässä on ihan siisti vetää lenkkiä. Siksi pitää aamulla ehtiä ennen valon tuloa.

    t. Sittenpä näette!

    VastaaPoista
  6. joo ekaa kertaa itellä jäi lenkki tekemättä ku ei vaa jotenki jaksanu, sohva ja elokuva vei miehen. Nyt on sitten morkkis päällä ku tuli lepopäivä syyttä suotta... Noh tänää lenkille jaksoin ja eiköhä sitä luntakin jossain välissä tule niin vähä helpottaa.

    VastaaPoista
  7. ei todellakaan "kuulosta" hyvältä jos porukka on EM-maastoissa noin kasassa, paitsi jos Måre on samoilla sijoila kuin viime vuonna...

    VastaaPoista