sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Uskon asia

Jokapäiväinen säheltäminen vie ihmisen elämästä suurimman osan ajasta. Usein tätä aikaa kutsutaan arjeksi. Synkinpään vuodenaikaan vietettävä joulu tuo ehkä jotain vaihtelua tähän perussettiin. Joulun lähestyessä asiaan kuuluu kierrellä kaupoissa joululahjoja katselemassa. Joku sisäsiisti tekee jopa joulusiivoukset ja koristelee kämppänsä jouluiseksi. Mun ei tarvitse mennä kuin valmiiksi katettuun pöytään, kun matkustan kotiin Parkanon joulunviettoon.

Sunnuntain pitkälenkki tuli suoritettua mainiossa seurassa tuulisessa pikku pakkasessa. Vauhti oli sopivan kevyttä näin huonokuntoiselle juoksijalle. Oli jälleen työvoitto kurvata kaksi tuntia juoksun aloittamisen jälkeen takaisin kotipihalle. Herkulliset jauheliharisotot ja hiihtokisat töllöstä kruunasivat palautumisen. Silti oli mies aikamoisessa koomassa. Itse aiheutettua oli jälleen fyysisen väsymyksen hankkiminen. Treenaamiseksikin sitä kutsutaan, mutta kun on joskus päättänyt ryhtyä juoksijaksi on siinä teemassa pysyttävä. Jossain määrin on koko juoksu-urheilu uskon asia. Se on päivittäistä treenaamista sillä ajatuksella, että lenkillä käynti nostaa kuntoa ja jokainen treeni on tärkeä. Kovan työn palkitsee sitten aikanaan kilpailussa tehdyt hyvät tulokset.

Päivän toinen sosiaalinen tilanne oli coffee housessa notkuminen Jounin kanssa. Illaksi innostuin vielä menemään Taulumäen kirkkoon iltamessuun. Suosittelen kaikille joskus pientä rauhoittumishetkeä virsien ja saarnan parissa.

2 kommenttia:

  1. Niihän se on vähän joka asiassa, että jos ei itse usko omiin tekemisiinsä, on muiden vaikea uskoa sinuun.

    Hiljentyä voi myös vaikka lumimyräkässä kävellessä/juostessa tai vaikka ihan kotosalla joululauluja kuunnellessa, jos ei kirkkoon jaksa/pysty lähtemään.

    Eu ne joulukoristeetkaan tarvise olla kuin vaikka kynttelikkö ikkunalaudalla tai vaikka laittaa muutama kynttilä tai tuikku palamaan ja vaikka jouluisempi liina pöytään. Vähällä rahalla ja pienellä vaivalla voi tehdä kodistaan jouluisemman, jos haluaa. Muutenkin kynttelikkö tai kynttilät tuo kivasti valoa pimeän keskelle.

    Minusta nuo suursiivoukset joulunalla on turhia. Hyvä ohje on se, että jos aiot viettää joulun komerossa, siivoa se. Ihan sellainen normaali perussiivous riittää, varsinkaan jos/kun ei ole Jouluna kotona. Kummasti sitä pölyä kertyy silloin, kun on itse poissa kotoa.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, just noin oikeaan Jouluun valmistaudutaan.
    Hyvää Joulua, Miikka!
    Juoksijat aina, vaikka juosten, kirkkoon asti pääsevätkin.

    VastaaPoista