keskiviikko 5. joulukuuta 2007

aattona

Tänään testasin hyötyliikuntaa tai sanoisinko työpaikkaliikuntaa. Juoksin nimittäin viiden kilometrin päähän tulkkaamaan ja tulin parin tunnin päästä sieltä pois. Kyseessä ei ollut mikään viranomaistulkkaus, niinpä katsoin tuulipuvun sopivan virka-asuksi. Tällä tavalla sain nukutuksi tunnin pidempään ja sehän on paljon. Vie oikeasti paljon aikaa, jos käy kympin vetäsemässä käy suihkussa ja keittelee puurot. Helposti puolitoista tuntia ennen pitää herätä jos meinaa jossain paikassa olla tasalta. Täällä Jyväääskylässä on ollu ihmeelliset lumipöperö kelit. Uutta lunta sateli hieman ja se jäi puuroksi tien pintaan. Juosta kun yrittää se pyörii lenkkarin alla ja heti tuli säären etuosan jänne kipeäksi ylimääräisestä jännityksestä. Mäkisessä maastossa on lisäksi vaikeaa juosta, jos tossu ei pidä ja uusien vammojen riski kasvaa. Vai ei talvi ole juoksijan surma? Kommentteja?

Meikäläisen räkätauti alkaa olla siinä vaiheessa että väsyttää raakasti. Sain Erikin kanssa juostua Jyväsjärven ympäri lopussa kiihdyttäen 3.50 vauhtiin lenkin pituuden ollessa 1.10. Ilman kaveria olisi mennyt kävelyksi ja ajattelin jo mennä uima-altaallekin jalkoja lilluttelemaan. Vasemman jalan säären etuosan jänne nimittäin vähän tuntuu kuten viimeksi oikean. Silloin ei viikon lepokaan auttanut. Sain valmentajalta kunnon ryssävoidetta ja se polttelee kunnolla. Pistää ilmeisesti veren kiertämään. Lenkin jälkeen Erikin kanssa yliopiston liikunnalle vielä saunomaan. Sieltä löytyis punttisalikin, mutta viihdyn Hippoksen puntilla. Laitteet on molemmissa aika hikiset, mutta Hippoksella on henkeä enemmän :) Lisäksi sieltä löytyy Suomen tuoreimmat ja parhaat valmentajat. Juostaanko tuolla ensi kesänä?

4 kommenttia:

  1. Kyllä ainaskin tällä hetkellä voi sanoa talvea juoksijan surmaksi. Sen verran jäinen pääkallokeli on ulkona. Uimahallit, matot ym. ovat nekin juhlapäivänä kiinni. No onneksi itsellä on yhä tuo pyörä viritettynä olohuoneeseen...

    VastaaPoista
  2. Come on guys.
    Juokseminen ei ole "kaunis-ilma-urheilua".

    VastaaPoista
  3. Mikäs kelissä on vikana?... +10'C ja puolipilvistä :) ja sitä paitti tänään normityöpäivä, joten eipä nurista siellä.

    VastaaPoista
  4. skylarkin on elossa, vaikka ei ehdi omaa blogia ylläpitämään!?

    VastaaPoista