sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kohta pukkaa marraskuuta. Kellojakin siirrettiin viime yönä tunnilla eteenpäin. Toivottavasti aamuheräämiset helpottuvat edes hiukkasen. Toisessa päässä on taas aikaistuva pimeys. Enää ei hyödytä, vaikka menisi treenaamaan kello viisi. Silloin jo alkaa olla hämärää ja aina vain pahenee. No toivotaan, että tänä vuonna vuoden synkin aika menee nopeasti ohi.

Olen suunnitellut tammikuun leiriä ja ilmassa on useita vaihtoehtoja. Pitäisi aktivoitua kyselemään kavereilta, mihin he suuntaavat ja tehdä sen jälkeen päätöksiä. Eilen ilmaantui uusi kohde, kun triatlonisti Tuukka Miettinen menee Uuteem-Seelantiin neljäksi kuukaudeksi talvea karkuun. Sain eilen kutsun mennä kyläilemään ja harkitsen asiaa tosissani.

Treenien puolella juoksin 2.05 eli viisi minuuttia enemmän kuin viime viikolla. Siinäkin näkyy siis nousujohteinen harjoittelu.

5 kommenttia:

  1. Siirsiksä kelloa eteenpäin? Kai sekin on ihan hyvä, tärkeintähän on että edes johonkin suuntaan niitä viisareita ruuvaa!!

    VastaaPoista
  2. Mä siirsin taaksepäin.

    VastaaPoista
  3. Uusi Seelanti on juoksijan paratiisi, mutta siinä paratiisissa lymyää käärme. Nimittäin lähes kaikilla suomalaisilla, jotka ovat olleet harjoittelemassa Uudessa Seelannissa seuraava kausi on ollut waterloo, koska siellä on niin hyvät olosuhteet ja maastot, että ei kerta kaikkiaan pysty olemaan juoksematta. Esim. Jukka Toivolalta hajosi jalat siellä talvella 1979-1980,´ja Martti Vainio veti överiksi, minkä vuoksi Moskovan olympiakisoista tuli valtava pettymys. Talvella 1987-1988 siellä leireilivät kaikki ykköstykkimme (mm. Ekblom, Vainio, Ulmala, Paunonen) ja kaikille seuraava kausi ei ollut hyvä (Ulmala tosin juoksi loppukesästä vitosen silloisen enkkansa). Sitten siellä oli joukko suomalaisia mailereita talvella 1989-1990: tuloksena mm. Ari Suhosen ja Esko Parpalan totaalijumi ja Mika Maaskolan hajonneet jalat. Sitten Markku Varjo oli siellä talven 1990-1991 ja hänenkin maratuloksensa olivat kaudella 1991 selvästi huonommat kuin edelliskaudella, joloin hän oli juossut mararekordinsa. Antti Vasala - joka oli Uudessa Seelannisa kahteenkin otteeseen - ehkä muodostaa siinä mielessä poikkeuksen, että muistaakseni hänellä ainakin toisen Uuden Seelannin talven jälkeen kulki ihan hyvin seuraavana kesänä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos asiapitoisesta tiedosta Zeta. Jussikin sielä pyöri jossain vaiheessa. En tiedä oliko silloin kun opiskeli Australiassa. Maraton sen reissun aikana ainakin liikahti hyvin. Tuukka menee Christchurchiin. En tiedä sen kummemmin minkälaiset mestat siellä on treenata.

    En periaatteesta poista/korjaa kirjoitusvirhettäni :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä paikka reenata kun ei ole siellä liian pitkään. Afrika Mike

    VastaaPoista