lauantai 23. lokakuuta 2010

lunta sateli jälleen

Huomenna on iso päivä. Norjan Trondheimissa kilpaillaan Pohjoismaiden maastomestaruudesta. Veikkaan, että tällä kertaa tulee menestystä. Suomella on tällä kertaa viivalla ykköstykkinsä. Pari kertaa on itsekin tultu oltua mukana ja hienoja muistoja reissuilta on. Ehkä vielä joskus kisakoneessa. Täältä löytyy linkki kisoihin.

Meikäläinen on painanut töitä ja reenejä viikonlopun. Eilen tein yhden 20km lenkin päiväsellä, kun työt antoivat myöten. Kiersin Palokan kautta kauniita reittejä pitkin ja juoksu kulki ihan kohtalaisen kivasti. Iltalenkki jäi suosiolla väliin, sillä rupesin urakoimaan käännöksen kanssa. Sen kanssa meni neljä tuntia ja puoleen väliin saakka pääsin. Tänään sitten jatkoin siitä mihin jäin ja sain yhden valmiiksi. Huomiselle riittää puhdetta kuitenkin.

Treenien puolesta tämä päivä oli laadukas. Vaikka ulkona oli talvinen keli ja uutta lunta oli satanut yön aikana varmaan viisi senttiä se ei menoa haitannut. Juoksin nimittäin Hipposhallille tekemään päivän reipasta. Yhteensä puoli tuntia kevyttä alle ja varsinainen reeni oli hatusta vedettynä 8km kiihtyvänä. Meikäläisen tämän hetken kunto on aika lailla pohjamudissa ja 3.50 vauhti tuntui nyt sopivalta. Syke oli 160 lukemissa eli ei siis liian korkea ainakaan, mutta tuohonkin sai tehdä töitä. Vauhti kiihtyi hiukkasen ja viimeinen tonni kulki 3.30 vauhtia ja syke nousi melkein 170:ään eli lähelle anakynnystä. Hyvässä kunnossa ollessa tuo on se syke, missä pitäisi liikkua paljon ja pitkään vauhtikestävyyttä kehitettäessä. Kunnon nousunha näkee siinä, että syke pysyy samana ja vauhdit paranevat. Katsotaan miten tilanne kehittyy..

Vietin päivääni myös yliopiston kirjastolla opiskellen. Kävin sen jälkeen vielä uimahallilla tekemässä puolen tunnin hyvän lihaskuntoharjoituksen sekä kilometrin uimarypistyksen. Kroppa oli aika väsynyt sen jälkeen, mutta pää teki kivasti töitä käännösten parissa. Niin se on, että toinen lepää kun toinen tekee töitä. Siis joko mieli tai kroppa. Mulla on aika monta rautaa tulessa tällä hetkellä ja opiskeluistakaan en voi oikein tinkiä, kun niistä kerran ite maksan avoimen yliopiston puolella. Mutta nyt täytyy kyllä jo mennä nukkumaan, että jaksaa huomenna juosta pitkän lenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti