maanantai 25. lokakuuta 2010


Juoksu rullasi tänään älyttömän hyvin. Syinä luulen olevan hyvää-huomenta liike salilla, jossa tanko on hartioilla ja siitä kumarrutaan eteenpäin ja takareisia ja pakaroita käyttämällä suoristetaan selkä/kroppa. Tein sitä lauantaina salilla ja tuntui lihaksissa aika pian. Kuitenkin sen verran, että ei jumiin vetänyt.

Juoksimme tänään ns Keuruun mailia reippaasti 160 sykkeillä. Vauhtina se oli hiukan alle neljää minuuttia ja tuntui juuri sopivalta mulle. Kyseessä oli jo viikon kolmas reipas ja hiukan jo väsytti ennen reeniä. Aamulla olin käynyt verikokeessa ja juossut kasin aamulenkin. Hemoglobiini oli 143, mikä mulle on aika normilukema. Aloitin silti varalta rautakuurin ja ostin apteekista d-vitamiiniakin. Sitä kuulemma kannattaa käyttää pimeään vuodenaikaan.

Valmentaja oli reeniohjelmaan laittanut yhdeksän kierrosta, mutta tyydyin seitsemään. Ei sen puoleen olisi pari kierrosta enemmänkin mennyt, mutta ajattelin pitää systeemin nousujohteisena. Seuraavalla kerralla vedän kahdeksan ja ehkä hiukan reippailen lopussa ja sitä seuraavalla yhdeksän ja jälleen hiukan kovempaa. Näin pysyy homma mielekkäänä ja selkeästi näkee, että jotain kehitystä tapahtuu. Valmentaja tuntui hyväksyneen filosofiani.

Reenin päälle rullailin 6x100m hallin puolella ja hyvin tuntui rullaavan. Alaselkä ei tuntunut häiritsevän ollenkaan, mitä nyt pientä kinnausta oli. Jatketaan kuntoutuksen suorittamista ja maltilla etenemistä jatkossakin.

Kuva viime kesältä kodin läheltä Parkanosta. Viinikan pururadalla juoksin elämäni ensimmäiset lenkit. Yksi kierros oli vajaa kilometri ja kolmella kierroksella aloitettiin.

1 kommentti: