tiistai 14. kesäkuuta 2011

viis kertaa tonni


Nyt aletaan pikku hiljaa hakemaan vauhteja kesän kisoja varten. Mikäs sen parempi ajankohta kuin alkukesä ja +10 asteen lämpötila. Vielä kun sataa tihuttaa ja tuuli käy niin avot. No eipähän ole törkeen kuuma kuten viime viikolla oli. Parempi näin.

Aamulla höntsäilin kevyen 9km sekä rullailin 3x100m. Juoksu tuntui kohtalaisen hyvältä. Leuanvedot jätin tekemättä illan reeni mielessä. Tuohon viikon tärkeimpään kokoontumiseen saavuin hiljaisena miehenä vauhteja kunnioittaen. Juttua tuli normaalia vähemmän. Monet varmasti tietävät tunteen ennen kovia reenejä.

Ohjelmassa oli maltillinen määrä vetoja. Viime viikon tapaan liikkeelle lähdettin hiukan päälle 3min vauhdista (3.05). Seuraavassa mentiin jo hiukan alle (2.59) ja sitä seuraavassa hiukan reilummin (2.55). Juoksimme Jaakon kanssa niin että vuorotellen toinen aloitti vetosarjan vetäen ensimmäisen kierroksen, minkä jälkeen vetovuoro vaihtui. Tämä ei kauheeta herkkua ole, mutta tuo kilpailunomaisuutta treeniin. Siinä joutuu hiukan tarkkailemaan tilannetta ja kevyesti kiihdyttämään takasuoralla mikäli tuulee vastaiseen.

Toiseksi viimeinen veto tuli suunnilleen samaan kuin edellinen (2.54) ja olotila jaloissa oli varsin hyvä. Edellisessä vedossa vasen käsi alkoi tekemään omaa reeniä kauhomisen muodossa. Venyttelin hiukan hartioita ja kiinnitin huomiota käsien käyttöön. Homma lähti pelittämään paremmin. Vika tonni oli tarkoitus tulla hyvin ja sain omalla kellolla 2.47. Jalat ei hapottanut, mutta kovempaa ei tahtonut päästä. Viimeinen 200m on normaalisti tullut reippaammin, mutta nyt varaa ei ollut kiihdyttää. Pientä herkkyyttä juoksuun siis vielä kaivataan.

Pienen hölkän jälkeen teimme 3x200m, mitkä ilahduttavasti kulkivat nyt jo 29-30 haarukkaan. Silti on siinäkin paljon työtä saada nopea juoksu aikaiseksi. Ensi viikon keskiviikkona olisi jo tonnivitonen tarjolla ja tavoitteet ovat tietenkin korkealla. Päivän verryttelyt olivat 4+4. Avojaloin juoksu nurmella oli jälleen yhtä nautinnollista kuten aina. Siinä tuli nyittya 3x100 metriäkin ja Selim tuntui olevan vireessä!

Kuva on vuoden 1998 kisakalenterista. Löysin sen Parkanosta ja olin oikeen piirtänyt pikkulapulle milloin startti tapahtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti