lauantai 25. kesäkuuta 2011

juhannus 2011



Keskiviikon pettymys on kuitattu. Se tapahtui välittömästi eikä harmitukselle jätetty sijaa. Torstaina hölkkäilin aamupäivästä 1h 10min ja rullailin 10x100m melko hyvällä tuntumalla. Loppupäivän otin rennosti ja kävin leffassakin. Muuta ei ollut tehtävissä nimittäin perjantaina oli uusi skaba. Tällä kertaa Keuruulla.

Herätys oli aamulla kello kahdeksan, vaikka pitempäänkin olisi voinut nukkua. Kisastartti oli kuitenkin kahden maissa ja kropan pitää olla hereillä lähtöviivalla. Kisavirettä hakien kävin hölkkäilemässä 4km ja rullasin 2x100m. Istuskelin kämpillä odotellen kellon kulumista. Yhdentoista maissa Jaakko tuli hakemaan autollaan ja lähdimme Keuruulle. Sopivaa jännitystä oli ilmassa ja sitä lisäsi toisten nylkkyjen tapaaminen pukukopissa. Ilmoittautuneita kolmoselle oli lähemmäs kolmekymmentä, mikä on iso luku se. Lähtöjä oli tästä syystä kaksi ja vanhoilla näytöillä pääsin nopeampaan erään.

Verryttely tapahtui pururadalla (5km) Kallen kanssa. Vanhat hyvät ajat tulivat mieleen, jolloin kiersimme Kallen Passatilla kisoja ympäri Suomea. Keli oli hyvä eli hiukan sateinen mutta viileä. Etusuoralla puhalteli tuuli ja porukka venyi letkaksi lähdön tapahduttua. Kärki meni menojaan ja itse hieman etsiskelin paikkaani. Etukäteen arvelin Arturo Barrioksen olevan vedossa. Toinen kilsa hiukan ehkä hiipui ja lähdin siinä vaiheessa vetämään tokaa/kolmatta porukkaa. Juoksu tuntui hyvältä ja ehkä liikaakin tuli innostuttua sillä kirikierrokselle lähdettäessä oli pilkkeet käytetty. Takasuoralla junnuja ohitteli porukalla ja vielä Kallekin takakaarteessa. Itellä iski hieman kipsi päälle ja hyydähdin. Hyvä juoksu kuitenkin ja aika 8.37 on parasta vuosikausiin.

Loppuverkka (5km) tapahtui uusien junnututtavuuksien kanssa, kunnes Lewis Korir tuli takaa ohi. Liimauduin kiinni ja jäin juttelemaan. Pyytelin anteeksi parin vuoden takaista seurasiirtohässäkkää eikä mies ollut milleensäkään. Sanoin ymmärtäväni ammatin harjoittamista, mutta en SM-kisaedustusta. Kovasti oli mies iloinen viime vuonna Keuruun kympiltä voittamastaan läppäristä ja ihmetteli itsekin miksei juossut siellä tänä vuonnakin. Oli kyseisen viikonlopun vain makoillut kämpillä. Joka tapauksessa olemme Lewisin kanssa väleissä olkoon manageri mitä mieltä hyvänsä.

Seuraavaa analyysiä tämän hetken kunnosta: se ei aivan katastrofaalinen ole. Pienellä keventelyllä juoksu siis kulki ihan hyvin ja kisan jälkeen oli hyvä fiilis. Tuntui että olisi voinut juosta vaikka toisen kisan. Siis joitain merkkejä ns. herkkyydestä. Toivotaan että kausi jatkuu nousujohteisena ja ns. kulku paranisi. Kolotukset siis pitäisi saada pidettyä poissa ja lepoa ja reeniä sopivassa suhteessa.

Kisan jälkeen menimme Juhannuskonferenssiin. Ilta kului siellä ihan mukavasti ja saunottuakin tuli. Järvessä käynti palautti kivasti jalkoja. Tänään sitten Jaakon ja Jounin kanssa jyräsin pitkän lenkin (2.10)+3x100m. Juoksentelimme Laajavuoren maastoissa. Oma juoksu tuntui hyvältä ja siltä miltä pitääkin. Ensi viikolla olisi kaksi kisaa (1500m+3000m) Jämsässä. En juokse kymppiä siellä, koska osallistujia ei ollut tarpeeksi. Seuraava ratakymppi siis Kalevankisoissa. Sitä ennen toivottavasti kesän parhaat juoksut Joensuun ja Lapinlahden eliittikisoissa. Keuruun markkinahölkkä niitä ennen kuitenkin hyvänä kestävyysharjoituksena.

1 kommentti:

  1. Tuosta Korir kommentista paistaa selvästi läpi se "ikävä" tosiasia, että taitaa joku muu tehdä bisnestä mustien miesten avulla.....

    VastaaPoista