keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

dnf =did not finish

Harvemmin kannattaa lähteä kuuta taivaalta tavoittelemaan. Harvemmin kannattaa myös lähteä ylikovaa liikkelle juoksukisassa. Päivän Jyväskylä Gameseissa oli tonnivitoselle tarjolla juoksun vauhdittajaa. Niemisen Jaakko vetikin hyvin ja valmentajan mukaan vauhti näytti rennolta. Ainut vain, että 62 eka kierros ja 2.05 800 metrin väliaika oli meikäläiselle ihan liikaa. Lähtöviivalla oli jannuja aika paljo ja jäin häntäpäähän heti alusta. Kiersin ulkokautta kärjen taakse, joka yllättäen vetikin kovaa. Jojotin siinä hetken aikaa ja taisin tötöillä toisten edessä. Juoksu muuttui vaikeammaksi ja vaikeammaksi, kunnes kahden kiekan jälkeen keskeytin. Enemmän hetken mielijohteesta, mutta myös syystä että mies alkoi hyytymään.

Päivän valmistautuminen oli seuraava. Aamulla kello kahdeksan kevyt kasi ja 3x100m rennosti. Eilen juoksin ysin aamulla ja illalla kasin sekä rullailin 10x100m +2km verkkaa. Hiukan olin hermostunut, kun juoksu tuntui aika tukkoiselta ja maanantain reeni saattoikin painaa jaloissa. Tämän päivän kisaan uskoin palautuvani. Kisaverryttely oli kolme kierrosta harjun purua Pulkkasen kanssa+ 2x30sekkaa reipasta hengitystä avaavaa+ 2x100m rullauksia hiekalla sekä 3x100m rullaukset piikkareilla. Kisan piti olla vartin myöhässä, mutta aikataulu kurottiin kiinni. Startti oli 19.45,

Jyväskylä Gamesit näyttivät ihan asialliselta kisalta ja mukava, että oma seura järjesti hyvät kekkerit!

4 kommenttia:

  1. Niin käy helposti alkukesällä... Eino N.

    VastaaPoista
  2. Ohhoh!Harvoin tonnivitosella keskeytetään, koska se on niin lyhyt matka että siinä ei oikestaan edes ehdi keskeyttää, paitsi tietty jos jalka hajoaa tms. No, oon itekkin kerran keskeyttänyt tonivitosella, vuonna 1995 Järvenpäässä nuorten elittikisoissa, kun ekan kiepin jälkeen joku polkaisi multa piikkarin jalasta ja alla oli sellaiset sukat, jossa jalka liikkui aina ponnistaessa. Juoksin sen jälkeen vielä reilun kierroksen, mutta olisi pitänyt vaan vetää maaliin, oli aika mikä vaan. Mulla on vuodesta 1986 alkaneella juoksu-uralla yhteensä viisi keskeytystä, joista yksi vitosella vuonna 1993, yksi tonnivitosella 1995 ja yksi vitosella samana vuonna (silloin olin muutenkin henkisesti alamaissa, joten ehkä sen vuoksi peräti kaksi keskeytystä samana vuonna) sekä yksi maratonilla vuonna 2003 ja yksi vuonna 2005. Noi mun ratakeskeytykset ovat olleet ihan turhia, koska mun mielestä "ei kulje" ei ole syy keskeyttää, mutta maralla olisin päässyt maaliin vain kävellen, mutten viitsinyt ruveta kävelemään.

    VastaaPoista
  3. joskus keskeytys ois paikallaan, mulla se ois ollu tänään kolomosella falken gamesissa,mutta luonto ei oiken anna helpolla periks ja kun maaliin oli vain reilu 2 rinkiä! pohe hirtti kiinni ja hölkällä maaliin,nyt joutuu nilkuttaa! mun uralla 1986-.... keskeytyksiä tasan kaks, vuonna 2004 maaottelukatsastus turussa 5000m ja 2007 kalevankisat sama matka, molemmissa hajos pohe! reenejäkään ei ole tullu kovin monesti keskeytetty, tosin suunniteltu harjotus on aika monesti muuttunu teon aikana

    VastaaPoista
  4. Keskeyttäminen ei ole koskaan hauskaa. Itelläkin se on onneksi jäänyt vähiin. Keskiviikon pettymys kuitattiin kuitenkin samantien Keuruun kolmosella.

    VastaaPoista