lauantai 11. kesäkuuta 2011

Hellettä helli Keuruulla








Kova päivä takana. Onneksi myös kohalaisen palkanmaksun päivä. Yhden päivän keventelyn jälkeen vuorossa oli odotetusti kova ratakymppi. Sitä se totta tosiaan oli.

Hyvin nukutun yön jälkeen hintsailin kevyen 4km ja aamupalan jälkeen lähdin rannalle pyörähtämässä. Mukana oli eilen aloitettu kirja ja lounaalle palasin kämpille. Olotila oli sopivan raukea, mikä kertoi kisaan valmistautumisesta. Otin pienet nokkaunet ja lähdimme Anteron kanssa ajelemaan Keuruulle. Aikataulu oli asetettu toodella väljäksi, sillä olimme pelipaikalla jo kolmelta ja kisa olisi vasta kuudelta. Kävimme hakemassa ABC:lta jäätelöt ja pyörähdimme satamassa.

Olin asennoitunut ennakkoon kovaan ja tuskaiseen kisaan. Tarkoitus oli juosta 31min pintaan eli 3.05 kilometrivauhtia. Lähdin reippaasti liikkeelle ja tonnit sujuivat 3.06, 3.11, 3.12, 3.14, 3.11. Vitosen väliaika siis 15.56. Viimeistään tässä vaiheessa tavoitteeksi asettui 32min alitus ja tulosbonus.

Lähes kolmenkymmenen asteen helteessä juostu kymppi ei ole helppo nakki. Mulla hengitys teki heti paljon töitä ja raasto oli käynnissä. Väliaikapalvelu toimi moitteettomasti ja seurailin tonnien kulkua. Ne kulkivat 3.13, 3.13, 3.09, 3.08 ja 3.00.

Kympin hellekisassa tuntemukset menevät suunnilleen näin. Eka kilsa menee nopeasti trippimittaria matkavauhtiin asetellessa. Seuraavat kilometrit kertovat, mikä on päivän kunto. Juoksu on työntekoa jo ennen puoltamatkaa. Hengitys tekee töitä ja muuttuu vain raskaammaksi. Jossain vaiheessa mulla tahtoo menna haukkomiseksi ja pyrin pitämään hengityksen rytmikkäänä. Mahahapot kipristävät mahaa. Jos huonosti käy juoksi kipsaantuu. Tänään vaadittiin uskoa omaan tekemiseen matkan aikana ja vauhti ei pahasti hidastunut. Pari kilsaa ennen maalia aloin jo kehittelemään kiriä. Vika kilsa tulikin kolmeen minuuttiin. Tässä vauhdissa kädet tahtovat puutua hieman kun ukko on sen verran väsynyt. Jos voimat on oikein jaettu juoksu tulee rytmikkäästi maaliin saakka ja sen jälkeen pääsee huilimaan.

Martin kympille oli ilmoittautunut kotimaisittain tasokas naisporukka. Äijissä ei voi sanoa aivan samaa. Hiukan ihmetyttää, että kotimaisittain paras kymppi juostiin tiistaina keskellä viikkoa Helsingissä. Toiveissa on, että rohkeaa porukkaa ilmestyy Jämsässä kympin viivalle niin saadaan kunnon kisa aikaiseksi! Toivotaan silloin hiukan parempaa keliä. Kymppi on kuitenkin ehdoton kuningasmatka.


Miehet 10000m
1. Miika Takala JKU 31.42,01
2. Kalle Kulmala KeurKi 35.22,24
3. Matti Aalto KeurKi 36.14,57
4. Jari Hakola KyyjKy 37.00,89
5. Pasi Heinonen KeurKi 37.52,60
Antti Hurskainen KeurKi DNF

Naiset 10000m
1. Johanna Kykyri KälvTa 36.04,47
2. Katja Järvelä JKU 39.29,64
Nina Chydenius VU DNF
Ida Heikura HKV DNF

2 kommenttia:

  1. Toukokuun kisat on legendaarisista kympeistä legendaarisin jos katselee Suomen kaikkien aikojen tilastoja. Tänä vuonna myös keli oli täydellinen.

    Toivotaan että Keuruun kymppi saisi jatkossa osallistujia myös miesten puolelle, tällä kertaa ne olivat turhan lähekkäin. Karnevaaleille toivotaan puolipilvistä parinkympin kieppeillä olevaa keliä niin eiköhän tulsotakin saada aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Silti oli hölmöä, että kisat oli tiistaina ja muistaakseni sunnuntaina oli Helsingin Jyryn järjestämä kisa myös Helsingissä..

    Uskon vahvasti, että liiton taholta on jäniksiä tarjolla kympille Jämsässä.

    VastaaPoista