lauantai 2. huhtikuuta 2011

Cross country skiing

Suomeen on palattu. Loppumatka New Yorkista Helsingin kautta Jyväskylään meni hyvin. Pitkä lento oli sitä perussettiä eli unta minimaalisesti. Olin aamupäivällä torstaina Hesassa. Otin paikallisbussin Tikkurilan asemalle, missä kävin pitsalla ennen junan lähtöä Jyväskylään. Ison kahvin voimalla pysyin hereillä Jyväskylään asti ja kämpille päästyäni otin pienet päikkärit. Sen verran pienet, että en aivan horrokseen mennyt vaan jaksoin vielä lähteä lenkille. Juoksu kulkikin ihan kivasti ja hölkkäilin 18km 4.30 keskivauhdilla. Pyörätiet olivat ajoittain sulaneet, mutta pääasiassa lumen ja sulavan sohjon peitossa. Kämpille päästyäni laitoin kylmää jalkaterään, jota kivisti aika lailla. Lähdin käymään pikkusiskon luona, missä olivat myös vanhempahi käymässä. Illalla nukkumaan meni väsynyt matkalainen.



Perjantaina oli tulkkikeskuksen koulutusta heti aamusta, enkä jaksanut lähteä aamulenkille. Kauheesti ei huvittanutkaan kipeän jalkaterän vuoksi. Illalla päätinkin mennä hiihtämään kaverini Selimin kanssa. Laajavuoren maastoissa hiihdetty 1.40 tuntui tosi mukavalta, vaikka ajoittain ladut olivat hiukan jäässä. Hiihdimme loivapiirteistä rallipolkua pitkin ja suksissa oli kohtalainen pito. Samoilla pitoteipeillä olen hiihtänyt jo monta vuotta ja edelleen tuntuvat toimivan.

Jalkaterä siis vaivaa edelleen. Alan jo hartaasti toivomaan, että siinä ei ole rasitusmurtumaa, sillä rasittaminen vain pitkittää sen parantumista. Jos kyseessä on hermoahtauma tai tulehdus luulisi sen tulevan jo pikkuhiljaa kuntoon. Kolmatta viikkoa on jo menossa, eikä tilanne ole kauheasti helpottunut. Nyt kun kämpillä olisi kuntopyörä sitä tulisi rangottua ihan kohtalaisesti.. Seuraavaksi juoksemaan tv-reipasta Jyväsjärven ympäri. Illalla ehkä vesijuoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti