torstai 7. huhtikuuta 2011



Monia alkaa varmaan tympimään samannäköiset videopäivitykset. Minulle jokainen niistä on kuitenkin erilainen samoin kuin joka ikinen treeni. Kestävyyden harjoittaminenhan on äärimmäisen yksinkertaista puuhaa, mutta samalla niin kiehtovaa. Ehkä tässä yksi syy juoksun suosioon nykypäivänä- monimutkaisessa ja kaaottisessa maailmassa edes jokin asia tuntuu yksinkertaiselta. Vielä kun tehty työ tuottaa havaittavaa tulosta eli juostessa kunto kehittyy, on moni koukussa juoksemiseen.

Töiden puolesta tänään oli melko kiireistä. Kämpille päästyäni piti ottaa hiukan lepiä ennen uimahallille menoa. Ajattelin tehdä tasan tarkalleen sellaisen treenin mikä kropassa tuntuu oikealta. Hyppäsin kuntopyörän selkään ja aloin polkemaan. Elimistö ja mieli olivat heti treenissä mukana. Kampinopeus oli 110, mikä on aika hyvä kierrosnopeus ja sykekin 140 lukemissa. Puolen tunnin veivauksen jälkeen hiukan vielä nostatin sykettä ja tein sellaisia hiukan alle 160 sykkeisiä vauhtiosuuksia. Ilman kelloa ja täysin tunteella jalkoja hapottamatta. Tunnissa kerkesin 35km päähän vastuksella numero 5. Kalorikulutusta en katsonut

Uimahallin kosteassa salissa hiki virtasi, eikä kehossa ollut kuivaa kohtaa. Lattialle muodostui hikilammikko, mutta elimistö tykkäsi. Aineenvaihdunta pelitti. Tunnin veivauksen jälkeen pyyhin aiheuttamani sotkun pois ja poistuin takavasemmalle. Kävin vaihtamassa uikkarit jalkaan ja suihkun jälkeen olin uima-altaalla. Uin 500m loppuverryttelunä ja nautin edelleen täysillä treenistä ja yksinolosta. Saunan jälkeen kamoja pukiessa oli uskomattoman hyvä ja raukea olo. Stressi poistui hien mukana elimistöstä eikä enää ollut kiire mihinkään.

Urheilullisesti päivän tärkeä juttu oli urheilulääkärillä käynti. Hän kehotti menemään vielä magneettikuvaan varalta, sekä välttämään rasitusta. Täysin juoksua hän ei kieltänyt. Reenaan nyt täysin tuntemusten mukaan, mutta uskon jalkapöydän paranevan hyvin ja nopeasti.

Eilen kävin mittauttamassa hemoglobiinini joka yllätyksekseni oli vain 141. Yleensä korkealta tulon jälkeen se on ollut kymmenen pykälää korkeampi, mutta ehkä nyt se oli ehtinyt jo laskea kahdessa viikossa. Rautaa olen syönyt tammikuusta lähtien, mutta mitään huippulukemia en siis saa aikaan. Siinä vaiheessa kun mun HB on 160 voitte viedä mut dopingtestiin!

1 kommentti: