maanantai 25. huhtikuuta 2011

Opettaja Kosola 78v.

http://www.youtube.com/watch?v=HF5R6vXpLuk

Pääsiäiset vietetty. Päivät menivät sen verran nopeasti, että en blogiani päivittänyt. Tai päivitin, mutta lähinnä videonpätkiä lähettämällä.

Treenien puolesta tapahtui seuraavaa: lauantaina kävimme Riston kanssa uimahallilla reenaamassa. Ennen kilometrin uintia (32,5min) uintia kävimme salilla tekemässä monipuolisesti kaikkea. Ite tein vielä penkille nousua ja takareisiä laitteella. Ajattelin, että kun juoksemaankaan en pääse niin hiukan voin jalkoihin voimaa hankkia. Illalla oli tarkotus Parkanossa käydä juoksemassa, mutta väsymys ja idea jalan lepuuttamisesta veivät voiton.

Sunnuntain puolella sitten kävinkin todella tukkoisella kululla juoksemassa kympin aamulenkin. Jalat olivat lyijyä ja tuntui kuin mies ei olisi koskaan ennen käynyt lenkillä. Treenistä sain kuitenkin sopivaa iskutusta ja iltapäivän pyöräreeni kulki loistavasti. Lähdin käymään Kallen mökillä Karviassa minne oli matkaa n.43km. Vedin vastatuuleen tunti kaksikymmentä aika hyvällä sykkeellä ja ainakin hengitys teki töitä. Voisin kutsua reeniä TV eli tasavauhtiseksi reippaaksi. Perillä Kalle tuli juosten vastaan ja pyöräilin vierellä kympin. Viimeiselle vitoselle lähdin juosten mukaan. Juoksu tuntui oudolta, mutta kyllä se sieltä tuli. Päälle oli hyvä saunominen ja illallinen maalaismaisemassa.

Tänään maanantaina päätin tehdä pitkän lenkin pyöräillen, kun en oikein juostakaan vielä kehtaa. Silmäilin karttaa ja päätin menneä Kankaanpään kautta Karviaan, mistä tuttua reittiä takaisin. Kevyen fillaroinnin jälkeen ohitin pyöräilijän ja morjestin. Hetken kuluttua mies tuli takaa kiinni ja aloin juttelemaan. Selvisi, että tämää 78 vuotias opettaja oliko se nyt Lamminmäen koululta totteli nimeä Kauko Kosola. Vauhti hiljeni selkeästi, mutta ajattelin sen sopivan alkumatkaan. Kauko tiesin reitin mitaksi 98km ja fillarointi jatkui. Aina välillä Kake huili mun peesissä.

Jutustelu jatkui kunnes 40km kohdalla ilmeisesti Kaken takakumi puhkesi. Hän antoi luvan jatkaa matkaa ja otin seuraavaksi kiintopisteeksi Karvian. Soitin Kallelle ja ilmoitin tulevani kahville paikalliseen kuppilaan. Kalle suositteli Hellun herkkua ja edulliseen hintaan ostin kahvin ja kääretortun. Matkaa taitettuna oli n.70km.

Loppumatkan sykin tulemaan jälleen hyvällä vauhdilla ja pysähdyin ainoastaan kuvauttamaan itseni Näppylähanskantiellä. Jollain on kyllä ollut huumoria, kun on kylätiensä nimennyt. Karviassa asuu selkeästi rentoa porukkaa. Tienmerkkejä seuraamalla 30km tuli alle tuntiin, mikä saattaa kertoa hyvästä vauhdistani. Kotiin päästyäni tempasin vielä juosten 2km tuntuman hakemiseksi. Sitä ei tietenkään ollut, mutta paluu kilsa tuli 3.30 vauhdilla loivaan alamäkeen.

Fiilikset tällä hetkellä ovat hyvät. Rento viikonloppu kotona, hyvät reenit sekä loistava sää pitävät mielen positiivisena. Ensi viikosta alkaen on tarkoitus lisätä juoksun osuutta ja katsotaan miten homma etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti