lauantai 2. huhtikuuta 2011

Bike in Jyväskylä



Päivän treenit olivat: Aamupäivällä 2km+14km puolireipasta 4.10 vauhdilla. Mukana oli Iphone ja Nike+ GPS jonka piti piirtää lenkistä reitti kartalle ja mitata kilometrivauhdit. Laite ei toiminut sitten alkuunkaan, sillä kilsavauhdit vaihtelivat 3.30 ja 4.30 välillä. Reitti kuitenkin piirtyi kartalle ja musiikkia sai kuunnella. Muuten en ehkä laitetta suosittelisi kovaan käyttöön. Polarilta saa sykevyön kokonaisuuteen lisättyä, mikä saattaisi olla ihan ok apu. Muuten Iphone on hiukan liian iso joka lenkillä mukana kannettavaksi.

Iltareeni oli ihan mielenkiintoinen. Menin uimahallille ja fillaroin itseni hikeen 40minuutissa. Syke oli laitteen mukaan 145 hujakoilla, kampi pyöri 110 kertaa minuutissa ja watteja oli muistaakseni 150-170. Kamat olivat hiestä niin märät, että en enää kehdannuta selkiä ja vatsoja alkaa tekemään vaan menin suihkun kautta uimaan. Uin 500 metriä sekä tein vartin vesijuoksua. Uinti tuntui nautinnolliselta eikä 50m altaan vapaana uinnissa ollut mitään ongelmia. Uintitekniikka alkaa olla jotenkin hallussa! Huomenna pitkä lenkki mitä luultavimmin hiihtämällä. Juosta tekis mieli, mutta ehkä järkevämpää on sittenkin vielä passata. Maanantaina olisi jo tonneja eikä niitä viitsisi jättää välistä..

3 kommenttia:

  1. Ihailtavasti olet kestänyt vamman kanssa,eipä se suremalla asia paranisikaan.
    Kannattaisko käydä lääkärillä varmistamassa vielä,ettei mene pahemmaksi?

    VastaaPoista
  2. No tänään realismi iski. Jalka ei ehkä ihan heti tule kuntoon ja edessä on lääkärillä käynti alkuviikosta.

    VastaaPoista
  3. Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.

    Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

    Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

    lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


    Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

    Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

    - Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

    lyyxem.freehostia.com/1930.htm


    Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.


    http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

    Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti "Huusis"-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.

    Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

    Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

    http://suomenmaa.bravehost.com/

    VastaaPoista