sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pitkälenkki hiihtäen



Sunnuntaipäivän reeninä oli yksi pitkä hiihto. Se nimittäin säästää jalkoja melkoisesti ja kuntovaikutus on melkein sama.

Aika lailla sasan 12.00 lähdimme Selimin kanssa hiihtämään Laajavuoren tuttuja maastoja. Kuntokympille ja kutosen lenkille ei oikein uskallettu lähteä, sillä hiihtourat on jo pahasti kuluneet. Verrattuna perjantaihin latu-ura oli jo tosi paljon madaltunut. Saattaa olla, että enää ei ehdi hiihtolenkkejä tänä keväänä tekemään. Toivomuslistalla olisi juoksulenkit, mutta jalkapöydän kivut edelleen hidastavat menoa.

Hiihtotreeni oli mitaltaan 2.10 (vajaa kolmekymppiä) ja kulku oli ihan kohtalainen. Käsistä alkoivat voimat perinteisesti hiipumaan tunnin hiihdon jälkeen. Lisäksi vielä perjantain hiihto ja eilinen uinti painoivat hiukan. Viimeiselle kympille lähdettäessä lisäsimme vielä hiukan pitovoidetta suksen pohjaan. Latu oli melko jäinen ja keli selkeästi plussan puolella. Lisäksi puista oli havunneulasia hiukan tippunu baanalle- selkeä kevään merkki.

Laajavuoren hiihtolatuja näytti kiertävän moni tuttu. Niin sanottuja sunnuntaihiihtäjiä tai ladun tukkijoita ei ollut kuin muutama. Meikäläiselle ohitus on aina vaikea juttu, kun pitää poistua ladulta ohituksen ajaksi ja tasatyönnöllä ohi pääseminen vaatii ponnisteluja. Pätkä päivän reenistä pitäisi näkyä tuolla

Huomiselle olen kaavaillut käyntiä urheilulääkärin luona. Tavoitteena on saada lähete magneettikuvaan sekä kortisonipiikki kipukohtaan. Onneksi mulla on sairaskuluvakuutus, sillä sen pitäisi korvata ainakin magneettikuva.

Niemisen Jaakko palautui loistavasti kisakuntoon viime viikonlopun kympistä. Nyt vuorossa oli 3000m ja siihen kului aikaa 8.23,96. Tuloksella Jaakko oli kuudes ja uskoisin, että hyvää jatkoa on luvassa. Tulevana viikonloppuna ei ole kisoja, mutta sitten on paikallisten piirinmestaruuskisojen vuoro. Tulokset kisasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti