sunnuntai 1. marraskuuta 2009

PM-katsastus Pajulahti

Katsastuskilpailu Pajulahdessa on käyty. Selvitin itseni kolmen parhaan joukkoon ja varmistin paikkani Suomen joukkueeseen. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut maastojuoksussa kilpaillaan ensi lauantaina Perniössä Salon lähellä. Suomella on tällä kertaa lähettää mielestäni erittäin vahva joukkue ja menestystä on odotettavissa niin henkilökohtaisessa kilpailussa kuin joukkueskabassakin. Oma tavoite on sijoittua mahdollisimman korkealle ja voittaa ennakolta joku kovempi kotimainen menijä. Tämän onnistuessa olen melko korkealla. Joukkuesijoitukseen kun lasketaan kolmen parhaan juoksijan sijapisteet. Viime vuonna paras suomalainen oli seurakaveri Juha Puttonen muistaakseni viidennellä sijalla. Itse taisin olla sijalla 14, eli sitä lähdetään parantamaan.

Eilinen kisa oli todella tiukka omalta kohdalta ja ensi lauantain kisa ei sen vaikeampi enää voi olla. Startti tapahtui odotetun rivakasti ja jouduin jojottamaan heti alusta lähtien. Hengitys teki pikkupakkasessa kovasti töitä ja vaativa maasto terävine ylä- ja alamäkineen teki reitistä haastavan. Kolmannelle kierrokselle lähtiessä olin Puttosen ja Bostömin peesissä ja yritin vain roikkua. Kierrosta aikaisemmin olin ohittanut kovaa aloittaneet Toivolan ja Laurilan. Melko lähellä iskuetäisyyttä pysyin koko kisan ajan, mutta kärjen rinnallepääsyä lukuunnottamatta lähinnä seurailin Puttosen taktista peliä Boströmiä vastaan. Mäissä Puttonen veti vahvasti ja selkeästi hallitsi kisaa mennen tullen. Maalissa hän oli Boströmiä edellä 9 sekuntia ja minä taas 5 sekuntia Boströmin takana. Vaivanpalkkioksi raastosta saimme edustuspaikan lisäksi Pajulahden huivit! Paluumatka Jyväskyläänn meni koomaillessa. Sunnuntain kahden tunnin lenkki Juhan kanssa sujui kohtalaisesti, mitä nyt pientä lihaskipua molemmilla oli. Seuraava kisa juostaan jo piikkareilla.

8 kommenttia:

  1. Hienoa lukea "onnistumisista onnistumisten perään"! Jos keväällä tuli vastatuulta riittävästi, niin loppuvuosi vaikuttaa sujuvan kivassa myötäisessä. Nyt vielä lauantaille hyvä juoksu ja blogin lukijasi hymyilevät kilpaa kanssasi.

    ...vaikka hymyilemme me toki muutenkin. :)

    -Filippo

    VastaaPoista
  2. Onnea hienosta suorituksesta.
    Kunto on kohdallaan, joten senpuoleen aurinko paistaa.
    Mikään asia ei ole elämässä itsestäänselvyys! Ollaan kiitollisia tästä päivästä.
    AT

    VastaaPoista
  3. Onnittelut ja tsemppiä PM kisaan.

    VastaaPoista
  4. Perniö on osa Saloa...

    VastaaPoista
  5. Onnittelut taas upeasta suorituksesta, todella hieno juttu!

    Nyt nautit tästä hetkestä.

    ayla

    VastaaPoista
  6. Onnittelut hienosta juoksusta.

    Salon Perniössä on Endurancen järjestämä perinteninen Suomi-Juoksu. Jos ei Tukholman helle/massamara kiinnosta, Perniön yömaralla ei helle ole haittana ja reittikin on nopeampi kuin Tukholmassa. Samoin huoltopöydän antimet onvat ihan toista kuin tavallisella maratonilla.

    Aino vaara on saada ultrakärpäsen purema, kun näkee aitopaikalta 100 km:n menijöiden taistelua. Huhut kertovat, että ensi vuonna tuolla järjestettettäisiin myös 10 km:n kisa.

    VastaaPoista
  7. Onnea!
    Todella hienoa kun sulla kulkee nyt näin hyvin!!!
    Siitä kannattaa nauttia :)
    Tsemppiä PM- kisaan!

    A-R

    VastaaPoista
  8. Hienosti menee mutta menköön.
    Samoin kuuluu menevän tosi hyvin jenkeissä sillä kaverillasi Jaakko Niemisellä!

    VastaaPoista