lauantai 28. marraskuuta 2009

Hiihto on ihan jees!

Hiihto on ihan seurattava laji. Totesin tämän katsellessani päivän maailmancupia Kuusamosta. Suomalaiset pärjäsivät ihan kohtalaisesti ja hiihtopuolella huippujen osalta näyttäisivät ns. pullat olevan hyvin uunissa. Hieman säpsähdin kun mietin, ovatko ne maailmanmestaruus- vai olympiakisat Vancouverissa tällä kertaa vuorossa? Niin tai näin penkkiurheiljalle on tiedossa jälleen mielenkiintoisia aikoja. Siinähän se talvi meneekin kivasti itse treenatessa ja katsellessa muiden kisaamista. Omalta kohdalta tammikuun osalta tulee katkos penkkiurheiluun, mutta jatkuu jälleen helmikuun alusta aina huhtikuun maratoniin asti. Tarkoitus on myös viime vuoden tapaan ulkoiluttaa kallista 150 euron hiihtopakettia kevyiden lenkkien osalta. Tuolloin Kalle Ruohola tarjosi juttuseuraa ja autokyytiä hiihtoladuille. Eräänkin kerran mies vielä jatkoi sivakointia, kun mun hartiapankista oli jo voimat huvenneet ja istuskelin autossa poppia kuuntelemassa. Suksien pohjissa oli pari vuotta vanhat pitoteipit..

Päivän reenien osalta iskettiin jo heti aamusta minuutin mäkiä viisi kertaa. Verryttelyä alle tuli 5+3. Kroppa totteli ihan mukavasti käskyjä ja sain juostua pidemmälle joka vedolla. Eilinen hieronta teki selkeästi hyvää vanhalle miehelle. Fysioterapeutilta saamiani tekniikkavinkkejä ja hengitysohjeita aion noudattaa jatkossa. Tällä hetkellä imitoin Matti Räsäsen juoksutekniikkaa. Illalla olisi ohjelmassa omituinen setti 3km+5km reipas+2x10x100m vuoroloikkaa+3km tv-kova+2x100m kovaa+hypyt ylös 3x5 hyppyä.

Illan treeni meni ihan mallikkaasti, joskin loikkimiset jätin kymmeneen. Keli oli mitä mainioin syyskeli mitä nyt pimeys hiukan terävöitti askelta kun säkkipimeässä yritti lopun kovaa juosta. Vikat 2km kulki 3.30 ja 3.05 (loiva alamäki). Illalla sauna ja kirkkokonsertti. Baldinin kuulumisia Rantakarin blogissa.

2 kommenttia:

  1. Olympialaiset on tulevana talvena eli tiedossa on taas yömyöhälle valvomisia. Pitääkin osata ajoittaa lomat oikein.

    T. S

    VastaaPoista
  2. Kohtuullisen vanhoja nuo Baldin kuulumiset nyt kuitenkin. Näin internetin aikana... Vai oliko siellä jossain 2008-vuotta tuoreempaakin.

    VastaaPoista