maanantai 9. marraskuuta 2009

Elämänhalu alkaa pikkuhiljaa palata. Sain kaverilta kehoituksen teipata PM-maastojen tuloslista jääkaapin oveen. Näin ainakin perusasiat ja motivaatio pysyisivät korkealla. Pysyn edelleen kannassani siinä mielessä, että kunto on kohtuu hyvä, mutta valmistautuminen kisaan ei ollut paras mahdollinen. Silti voisin tiettyjen mittareiden valossa sanoa olevani jälleen paremmassa kunnossa kuin edellisvuonna. Harjoittelu on ollut hyvää ja korkealaatuista ottaen huomioon, että on vuoden synkin jakso jolloin harjoittelu on kaikkein vastenmielisintä. Tarkoitus ei ole höykyyttää kehoa uupumuksen partaalle, sillä kevääseen ja kesään on vielä aikaa. Uskoisin vain, että toisilla syysvire yksinkertaisesti on parempi kuin toisilla. Lisäksi täytyy myöntää se tosiseikka, että toiset ovat toisia parempia. Kilpaurheilu asettaa juoksijat paremmuusjärjestykseen. Silti se ei estä ettei saisi haaveilla voitoista tai että jonain päivänä vielä kulkee kovaa. Se ei pelaa joka pelkää. Valitettavan usein kotimaisissakin juoksijoissa on niitä, jotka parikymppisenä luulivat saavuttaneensa oman maksimusuoritustasonsa. Tai sitten niitä, jotka luottavat liikaa oletettuihin hyviin juoksijan geeneihinsä ja siitä syystä harjoittelevat liian vähän. Kotimaan kentillä sellaista yleistä kannustusta on vaikeaa saada, mutta kehottaisin silti juoksijoita katsomaan rajansa ja spekuloivansa vasta kun ura on ohi.

Eilen juoksin 2.05 Leskisen, Liikasen ja Haataisen kanssa. Juttu luisti ja aika kului nopeasti. Tänään tyydyin kahteen palauttavaan lenkkiin 12+10+keskivartalo jumppa+3km. Illalla motivaatiota hain You Tubeen laitettujen BBCn laadukkaiden Hailesta kertovien dokumenttien merkeissä. Tunnelmaa luo Shubertin sävellys. Niin ja päivän kohokohta oli ehkä elinkeino- ja kauppamininisteri Mauri Pekkarisen tulkkaaminen. Mauri oli tullut tutustumaan Jyväskylän kaupungin maahanmuuttajapalveluihin ja halusi kysya muutaman kysymyksen parilta maahanmuuttajalta. Tein toimeksiannon ja Pekkarisen poistuttua oli itse kohokohta eli pullakahvit. Päivän kuva: Juha "Hell" Helsten.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin tuloslista ovessa eteenpäin mennään. t.kaveri

    VastaaPoista
  2. No siinähän vasta tulkkipesti. Kelpais mullekin. Jos sais palkankorotuksen siinä pelossa, ettei tsemppaa tekemään töitään tarpeeksi täydellisesti, jos saa normipalkan.

    Pikkusisko

    VastaaPoista