sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Eilisen pettymyksen ruotiminen jatkuu vielä jonkin aikaa. Kirjoitin edellisen tekstin kännykälläni automatkalla Jyväskylään. Aika kätevästi sain sillä valokuvankin liitettyä tekstiä elävöittämään. Netti itseasiassa toimi aika hyvin liikkuvasta autosta. Vanha mokkula ei tahtonut oikein pelittää ollenkaan kun aikaisemmin junamatkalla olin yrittänyt käyttää läppäriä ja nettiä. Facebook ym. muun selailun lisäksi sain ladattua Nokian musiikkikaupasta Armin van Buuren biisejä. Ostaessani kännykän sain latauslipukkeen, jolla voin imuroida 25 biisiä ilmaiseksi. Kohta tuo etu on käytetty.

Niin, sitä eilistä kisaa voisi katsastella myös itselle edullisesta näkökulmasta, eli vertaamalla edellä juosseitten kotimaisten jyrien kympin tuloksia. Matti 28.52, Tuomas 29.11, Mårten 29.16, Juha 30.40, Miika 30.11. Kärkikolmikkoon olisi siltä pohjalta pitänyt muodostua minuutin välimatka. Nyt se oli Matti 1.14, Tuomas 44, Mårten 24 ja Juha 14. Luulen että ainoastaan Matti suoriutui tasonsa mukaisesti ja muita harmitti enemmän tai vähemmän oma suoritus. Syksyllä tietysti on hiukan vaikea olla huipputikissä, koska monien pitämästä ylimenokaudesta ei ole niin pitkää aikaa. Silti olisi ihan kiva tietää, mitä reenejä ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset tekivät valmistautuessaan kisoihin. Oliko se ihan peruslenkkeilyä vai kenties kovia reenejä? Ite on pääasiassa mennyt syksyn kiihtyvillä reippailla maastossa sekä muutamilla mäkivedoilla. Tehot ja vauhdit ei niissä kovin korkealle noussut mikä nyt sitten näkyi kisassa. 3.10 kilometrivauhdin juokseminen tuntui työläältä ja jo alkuvaiheissa putosin kärkiporukasta. Junnut hyppivät silmille alkukierroksilla, mutta onneksi lopussa kestävyys voitti :) Tilannetta ei enää helpota se, että ehkä ensi lauantaina juoksen Teivo Cupin 5km valmistautumisena Japanin keikkaa varten. PM-maastojen majoituksena toimi Leipyölin maatilamatkailu. Ihan siisti mesta.

4 kommenttia:

  1. Ilmeisesti tuo Chiban ekiden juostaan nykyisin sekajoukkuen, jossa on kolme miestä ja kolme naista joukkueessa. Suomen tulisi lähettää sinne paras mahdollinen joukkue, kun kerran sinne kutsutaan, sillä vastus on tiukkaakin tiukempi. SUL:n tulisi siis suhtautua kisaan kuin arvokisaan, äärimmäisellä vakavuudella.

    Mun näkemykseen mukaaan Suomen tämän hetken dream team olisi (tämä ei siis ole osuusjärjestys): Keskisalo, Räsänen, Utriainen, Sandell-Hyvärinen, Eriksson, Lehtinen.

    VastaaPoista
  2. Neljänneksi sijoittunut Ruotsin Joel Bodén on tekemässä paluuta vaikeitten vuosien jälkeen. 3.40 juossut maileri osallistui Göteborgin Europaan mestaruuskisoihin 23-vuotiaana, ja oli lähellä finaalipaikkaa. Nyt kaveri on tehnyt paluun Ruotsin juoksurintamalle kolmen vuoden vammapiinojen, leikkausten ja korvaavien harjoitteiden jälkeen.

    Lisää toisella kotimaisella:

    "Det brinner inom mig"

    http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=10409

    - ja alhaalta "Läs hela intervjun"

    ärrrä

    VastaaPoista
  3. Ruotsin Ulrika Johansson kommentoi taustojaan PM-maastojen voiton jälkeen:

    – Men jag är i väldigt bra form. Jag brukar ändå våga vila i en månad, hela september. Sen bodde jag på gymmet och körde styrka fyra dagar i veckan. Det har gett en jättebra effekt och sen har jag tränat hårt i några veckor, mycket bättre än förra året, elva-tolv pass i veckan med mycket kvalitet.
    (www.friidrott.se)

    Eli Ruotsiottelun jälkeen kuukausi lepoa polvivamman takia, sen jälkeen muuttoilmoitus punttisalille ja sen jälkeen ei muuta kun kovaa ja laadukastakin treeniä 11-12 kertaa viikossa...

    -ärrrä

    VastaaPoista
  4. Miesten voittajan harjoittelublogi löytyy http://mortenogemil.blogspot.com/

    Erittäin spartalainen kertomus, ei muuta kuin asiaa harjoittelusta koko vuoden ajalta.

    Miika: Kyllä tonneja tämä jantteri ainakin oli painellut, mm. keskiviikkona ennen PM-maastoja 8x1000m puistomaisemissa 3.03 keskiarvolla 1,5 minuutin palautuksella...

    Flunssakin kaveri ehti sairastaa lokakuun lopulla...

    -ärrrä

    VastaaPoista