maanantai 16. marraskuuta 2009

On tää urheileminen ja varsinkin juokseminen sitten mukavaa puuhaa. Olen aina ollut samaa mieltä, tai lähes aina. Se itsensä voittamisen tunne on aina samanlainen ja treenin jälkeen on hyvä fiilis vaikka sitten pitäisi hiukan jääpussia käyttääkin. Tänään juoksin maineikkaassa Hipposhallissa pitkästä aikaa tonninvetoja ja hiukanhan ne ennakkoon jänskätti. Vielä kun piti yksin kiskoa menemään ja palautusaikaa vetojen välillekin annettiin vaivainen minuutti. Ajattelin, että eihän siinä kerkeä sitä kuuluisaa kissaakaan sanomaan kun pitää jo lähteä uuteen vetoon. Valmentaja oli kuitenkin miettinyt vauhdit mulle sopiviksi ja reeni tuli vietyä läpi. Eka veto oli 3.07, seuraava 3.03, sitä seuraava 3.02 ja sitä seuraava 2.59. Kun toiseksi viimeinen kulki aikaan 2.58 lähti viimeinen liikkeelle. Neljännessä funtsin jo hiukan kuinka tässä käy, kun tuo hengityskin tekee töitä ja vallan hiki tulee. Radalla ei tällä kertaa onneksi junnuja juoksennellut ristiin rastiin eikä väistöliikkeisiin tarvinnut tuhlata energiaa. Viimeisen vedon lähdin hiukan reippaammin liikkeelle 2.55 vauhtia ja suunnitellusti viimeisen kierroksen aikan vielä hiukan kirrasin vauhtia. Maalissa aika näytti 2.49 ja meikä oli tehnyt hallikauden 2009 ennätykseni. En nimittäin alkuvuodesta halleissa kilpaillut. Sen verran juoksun kulusta, että kunto näyttäisi olevan ihan kohtalainen ja vauhtejakin jossain määrin nyt löytyy. Ei musta ikinä maileria enää saa, mutta jos nyt kympin juoksijaa kuitenkin. Jos tässä vielä pysyy terveenä ja Nipponin maahankin päästään voi ensi viikon maanantain viestiosuus kulkea ihan kohtalaisesti. Tänään muuten valitaan Suomen edustajat EM-maastoihin, mielenkiinnolla odotan valintojen tuloksia.

Jouni "the" Haataisen kanssa loppuvetoja tehdessäni 3x100m (10m kiihdytys+20m rullaus+20m runttaus sekä 3x100m vain runtaten) mieleeni tuli ne hyvät ajat, jolloin Hipposhallissa reenaili nylkkyjä oikein urakalla. Oli Pulkkasta, Bärreä, Leskistä ja kauan aikaa sitten vielä Keuruun kovat kaveri JKU:n omien nylkkyjen lisäksi. Nykyään ei enää ole niin vilkasta ja junnutkaan eivät osaa pelätä juoksijoita radalla! Päivän kuva taitaa olla vuoden 2004 pm-halleista. Silloin voitin kisan kun vedin alusta loppuun. Tarkoitus on myös tulevana hallikautena kilpailla ja hakea vauhtia maratonia varten. Siis ainakin näin olen suunnitellut.

1 kommentti:

  1. Eikös tuonne Jaappanin-maahan pääse muiden lentöyhtiöiden koneilla? Toivottavasti joko lakko loppuu ennen reissua tai saatte järkätyksi korvaavat lennot.

    T. S

    VastaaPoista