sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Keuruun markkinahölkkä 2009
Päivitystauko on jälleen pidetty ja on raportin aika. Tällä kertaa tauko johtui kilpailusta ja käynnistä kotosalla Parkanossa. Eilen lauantaina siis juoksin Keuruun markkinahölkän. Kisaan lähdin ajatuksella, että sääliä ei anneta ja alusta lähtien kovaa. Startti tapahtui urheilukentällä ja ekan kierroksen juoksin suunnitellusti 72 sekuntiin.

Kun oltiin kiekkoa tahkottu 700 metriä poistuttiin kentältä Multian tielle päin. Tuuli oli vastainen ekat 3km ja kilsat sain napattua 3.11, 3.09 ja 3.18. Tässä vaiheessa tuli eka vesipiste, mutta en jäänyt toimitsijoille juttelemaan vaikka kilsaan menikin aikaa 3.26. Multian tietä juostessa Keuruulle päin oli välillä havaittavissa loivaa alamäkeä, mutta tuuli tuntui edelleen vastaiselta.

Kilsat 3.09, 3.23 ja 3.08. Solmulan Timo hiillosti hyvin iskuetäisyydellä ja sain tehdä töitä ihan tosissani. Keskustaa lähestyttäessä alkoi Timo jäädä 7km paikkeilla, johon aikaa meni 3.13. Vikat kalsi kilsaa taivallettiin järvenrantaa myöden hiekkapohjaisella tiellä. Kilsa 3.12 ja mies alkoi jo odottelemaan maaliin pääsyä. Lopun pitkä uuvuttava ylämäki toi hieman lisäaikaa (kilsa 3.26) taivallukseen ja 300m rataa vielä vastasuuntaan juostuani olin maalissa. Aika noin 32.40 ja mies oli sippi kuten oli tarkoituskin. Tulokset kisasta.

Keuruun kisa on siis herätelty eloon parin vuoden tauon jälkeen ja mitaksi saatu virallinen 10km. Mun mielestäni tarkka mitta on hyvä juttu. Reitti on kohtuu nopea ja vaihteleva ainakin. Uskoisin, että aivan tasaista juostesssa aikani olisi ollut minuutin verran parempi. Sen verran kovaa luukutin omasta mielestäni. Tämä asia selviää, kun tulen Kalevan kisojen kympillä maaliin. Menikö 31min rikki vai ei.

Kisan jälkeen palkintojenjako oli oikeen markkina-alueen päälavalla. En päässyt halamaan missiä, mutta jotain artistia kuitenkin. Kisan jälkeen suuntasin Parkanoon isän kyydillä palautumaan. Otin kauneusunet ja leikkasin nurmikon vielä illalla. Keskiviikkona pitäisi olla jälleen kisakunnossa.