lauantai 11. heinäkuuta 2009

Nyt loppuu parkuminen. Kauan ei meikäläisen kriisi kestänyt tai en antanut sen kestää. Palaute edellisestä tekstistä oli moninaista ja ehkä on parempi että en ala täällä palstalla avautumaan. Ainakin oma äiti oli saada slaagin ja parempi on että kirjoitan sivistyneesti. Niin kai se on, että sitä ihminen kirjoittaa mitä hänen sydämensä on täynnä. Eli siis takaisin kilttiin ja fiksuun Miikaan..

Lukijat varmaan ovat ensisijaisesti kiinnostuneita harjoittelustani ja tässä on treenini viime päiviltä:

Ti illalla tonnivetoja
Ke aamu 9km+2x100m, ilta 1h kevyttä (sykkeet tuntuu olevan korkealla)
To aamu 10km+2x100m, ilta 7km reipasta 3.50-4min+ 2x10x100m harjun kiihdytyssuoralla+3km vr (juoksu kulki hyvin)
Pe 10km kevyttä+2x100m (klo 12-20 töissä tulospalvelussa veteraanikisoissa)
la 1h kevyttä juoksua+2x100m (klo 10-20 Harjun stadionilla)

Pohdintaa veteraaniteemasta: Olen pari päivää katsellut Suomen parhaiden ikäurheilijoiden edesottamuksia yleisurheilun parissa. Kisat eivät ole poikenneet paljoakaan ns. normaaleista kisoista. Veteraanit tulevat kisoihin kilpailemaan ja tapaamaan ystäviään kuten muutkin. Laji valikoima saattaa olla kirjavampi kuin meillä jotka olemme kestävyysjuoksijoita, pikajuoksijoita, hyppääjiä tai heittäjiä. Ehkä jännintä oli tänään seurata M 70-80-sarjan seiväshyppyä. Pojat ylittivät sen reilun metrin korkeudella olleen riman seipään kanssa. Kannustusta sai jokainen hyppääjä ja urheilutekstiilit eivät välttämättä olleet uusinta muotia. Adidaksen tämän kesän kirkkaankeltaisia kisavaatteita en nähnyt kenelläkään päällä. Kannattaa ihan hyvikseen käydä tsekkaamassa tuloksia. Tänään painiskelin jälleen sen ahdistavan ajatuksen kanssa, että neljän vuoden päästä pääsen/joudun veteraanisarjoihin. Jokainen urheilija varmaan joutuu käsittelemään asian mielessään ja mielestäni olisi ehkä ihan mukavaa nähdä vanhoja kilpakumppaneita veteraanikisoissa.

7 kommenttia:

  1. Onnittelut Lappeenrannan juoksusta! Alle 15.30:nen meni niin, että heilahti. Harjoitustesi perusteella en uskonut siihen, mutta olin väärässä. Tsemppiä

    VastaaPoista
  2. Tavoite oli kai alle 15min?

    VastaaPoista
  3. Hieno juttu että pääsit taas juoksun makuun. Kyllä se löytyy siitä pikkuhiljaa. Olihan se kuitenkin pitkä tauko.

    VastaaPoista
  4. Pääasia on, että on terve ja pääsee taas juoksemaan. Kyllä ne tuloksetkin sieltä taas sitte paranevat.

    VastaaPoista
  5. Kauas on pitkä matka eli hyviin tuloksiin saa raastaa vielä monta kovaa reeniä. Aika säälittävää oli kun 3.09 kilometrejä alkoi tulla tauluun kisan aikana. No pääsinpä seuraamaan Jukan ja Matin ennätysjuoksua lähietäisyydeltä!

    VastaaPoista
  6. mutta on nuo veteraanit kovia ja sitkeitä menijöitä... ja hölkässä ite tuun hyvin niitä hyödyntään "jäniksenä" kun tahtoo olla että vauhti ei vielä ihan riitä vetskujen ohi :D ensi kaudella...ehkä... hattua saa kyllä veteraaneille nostaa... =)
    -Meri-

    VastaaPoista
  7. Olin katsomassa samaisia veteraankisoja. Ja olisin tullut moikkaamaan, jos olisin sinut nähnyt.

    Itseäni ei veteraani-ikään neljän vuoden päästä tuleminen ahdista, vaan ennemminkin olen innoissani, että pääsee taas kisaamaan SM-mitaleista ihan realistisesti, myös yleisurheilussa. Minulla alkaa siis nyt heti neljän vuoden treenikausi! :)

    Näistä kisoista kaveri otti kolme kultaa, hopean ja pronssin. Ihan kelpo saldo ensikertalaiselle. :)

    VastaaPoista