tiistai 14. heinäkuuta 2009

Edelleen on huonokuntoisten ja luusereiden hyvä samaistua meikäläiseen. Ei se kunto kovin huimasti ole noussut parissa päivässä. Tänään nimittäin iskettiin 6x1000m radalla, eikä vetoajoista jäänyt paljoa lapsille kerrottavaa. Tavoitteena oli juosta kohtuu rennosti kolmen minuutin tonneja. Puttosen Juhan passatessa treenin pääsin itse vetotehtäviin. Eka tonni aika tukkoisesti 3.08, seuraava 3.06 ja edelleen 3.03, 3.04, 3.02 ja 2.54. Jos olisin kova jätkä niin jättäisin vetoajat kertomatta. Pitäisin totaalihiljaisuutta siihen asti kunnen olen jälleen hyvässä lyönnissä. Tapoihini ei ole kuitenkaan kuulunut huonon kunnon peittely, se kun on vallitseva ja normaaliolotila. Kauheella väännöllä ja reenaamisella olen nyt vain sattunut pääsemään jonkinlaiseen kuntoon edellisinä kesinä. Suomessa se on riittänyt kymppi sakkiin useissa kisoissa ja jonkun mielestä saatan olla kovakin juoksija. Kun itseä alkaa vertaamaan hieman Suomen rajojen ulkopuolella oleviin juoksijoihin, lähinnä Afrikan menijöihin kariutuu luulot saman tien. Totuushan on, että suomalaisen kansallisen tason juoksijan tulokset 800m: 2.00, 1500m:4min, 3000m: 8.30, 5000m: 14.40 ja 10000m: 31min eivät ole maailmalla mitään. Sen verran kuitenkin olen pitkän matkan juoksija että ajattelisin kasin 1.55 ajan vastaavan 30.30 aikaa kympillä. Toisaalta matkoja ei paljoa kannata verrata ja esimerkiksi omassa arvoasteikossa 2.20 maratoonari pätkii mennen tullen Kalevankisa mitalistit. Siinä nimittäin on työn sankari ja kova työ on se mitä mä arvostan. Toisaalta ForrestG:n 1.57 aika kasilta on käsittämättömän kova aika nylkky-kilometri-nielijältä. Juoksihan mies jo Tukholmassa 2.29 ajan maratonilla ja siinä on ihan hyvä skaala monelle juoksijalle. Vielä kun saataisiin mies a-luokan urheilijaksi niin olisi Kalevan kisojen pukuhuoneessa rennompi tunnelma ennen vitosen ja kympin kisaa. Se hetki ennen kentälle menoa on juuri se juttu miksi kannattaa käydä lenkillä. Radalle ja yleisön eteen astuessa suomen kestävyysjuoksun toivojen suut sulkeutuvat ja he ilmaisevat itseään keinolla mitä parhaiten osaavat: juoksemalla.

5 kommenttia:

  1. Mikä lepoaika noissa vedoissa? Onhan ihan eri asia juosta 1min kuin 3min recoveryllä.Miksi vain 5kpl?

    VastaaPoista
  2. 2.29 maratoonari ei mun mielest ole viel edes kunnon urheilija...

    VastaaPoista
  3. "2.29 maratoonari ei mun mielest ole viel edes kunnon urheilija" Totta puhuen ei minunkaan mielestäni. Tiettyhän olet niin NILLIOOTTI, että varmaan 1.57 800m juoksija, taas on kunnon urheilija?! haahaa...

    Kuten Kenialaiset sanoo, vain 2:06:lla alkava tai sen alle juosseet lasketaan maratoonareiksi.

    Mut miehän en laske anonyymeja ihmisiksi, joten ne säälittävät huutelijat joutaisi lopettaa tuskistaan.

    Voisinhan vaikka olla anonyymi, mut taitaa olla sen verran selkärankaa...

    TERVEISIN FG wannabe maratoonari

    PS "siellä se totuus on -ladon takana".

    VastaaPoista
  4. 3 minuuttia on normaalisti palautusaika. 2.29 maratoonari nousee mun arvostusasteikolla pilviin verrattyna kasin nyppijöihin!

    VastaaPoista