lauantai 25. heinäkuuta 2009

Hyvä Jukka!

Lauantaipäivän kunniaksi nukuin puoleen päivään. Päätinkin juosta päivän pääharjoituksen herättyäni niin että illalla ei tarvi kuin kevyesti tsillailla. Päivän treeni oli verrytellä 2km ja juosta reipasta 3.40 vauhdilla 10km. Keli oli sateinen ja ilma raikas, mutta silti sain haukkoa happea. Jalat olisivat kyllä vieneet kovempaakin. Mulla on varmaan niin pienet keuhkot kun joutuvat kovasti tekemään töitä tai sitten vain vauhti oli kohtalaista. Eilen olin juossut illalla 18km maastossa puolireipasta ja sekin varmaan painoi hiukan, vaikka hyvin palauttelin saunomalla.

Päivä muuten sujui normaalin tylsästi. Ei muuta tekemistä kuin reeniä, nettiä ja urheilua. Ilo oli seurata Lapinlahden skabaa 2000 metriltä. Jukka teki sen minkä aikoi eli rikkoi parikymmentä vuotta vanhan Suomen ennätyksen. Onnittelut siitä Jukalle!


Jukka Keskisalo juoksi SE:n ja maailman kärkiajan. Estejuoksun hallitseva Euroopan mestari Joensuun Katajan Jukka Keskisalo voitti 2000 metrin juoksun huipputuloksella 5.00,32. Tulos on uusi Suomen ennätys ja maailman tämän kauden paras aika. Kenialainen kolmen vuoden takainen junioreiden maailmanmestari Remmy Limo veti juoksua aina viimeistäedellisen etusuoran puoleenväliin asti, jolloin Keskisalo irtosi räjähtävään viimeisen kierroksen kiriin. Vesa Siivosen vuonna 1989 juoksema Suomen ennätys 5.00,51 olisi tasaisella vauhdinjaolla vaatinut viittä peräkkäistä kierrosta tasan minuuttiin. Tämä on kivenkova vaatimus, sillä Siivosen aika oli vuoden 1989 maailmantilaston toiseksi paras. Limon 400 metrin väliaika oli alle minuutin 59,20. Toisella kierroksella vauhti jo hidastui väliajan ollessa 2.01,32. Kolmannella kierroksella jäätiin SE-vauhdista jo selvästi ajalla 3.03,49. Keskisalo seurasi koko ajan aivan Limon kantapäillä. Kellon soittaessa viimeiselle kierrokselle oli väliaika 4.04,34, mikä edellytti alle 56 sekunnin viimeistä kierrosta. Ennätyksen syntyminen vaikutti tuossa vaiheessa mahdottomalta. Keskisalon kapeat poskipäät puristuivat yhä tiukempaan irvistykseen, ja huippukuntoon talven pitkillä vuoristoleireillä yksinäisyydessä harjoitellut jalat tekivät työtään yhä tiiviimmin.
Loppusuoralla mahdottomasta tuli mahdollista. Keskisalon voittoaika oli 5.00,34, mikä alittaa Siivosen 20 vuotta vanhan ennätyksen 0,17 sekunnilla. Tulos on maailman tämän kauden kärkitulos virallisissa 2000 metrin kilpailuissa. (www.sul.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti