maanantai 19. huhtikuuta 2010

rakeita

Kestävyysjuoksu on mukavaa. Sanotaan välillä se ääneenkin, että mieli pysyisi positiivisena. Eipä tällä hetkellä pitäisi valittamisen aihetta edes olla, mutta kilpaurheilija ei voi olla täysin tyytyväinen. Aina riittää parannettavaa. Silti touhun täytyy olla mielekästä, koska kuka nyt tekisi jotain pari kertaa päivässä (lenkkeily) vasten tahtoaan?

Tänään taas vaihteeksi olin Hampuriin lähdössä. Soittelin valmentajallekin Espanjaan ja kerroin kesän kilpailusuunnitelmiani. Näyttäisi kesällä olevan harvinaisen vähän kestomatkoja eliittikisoissa. Vielä jos ratakymppiä aikoo juosta, niin Kalevalaisten lisäksi mahdollisuus taitaa olla ainoastaan PM-kympillä keravalla viikko SM-maastojen jälkeen..

Päivän reeni oli varsin mielenkiintoinen. Päätin luonnonvoimia uhmaten juosta pururadalla ja aluksi valinta tuntuikin oikealta. Latupohjat olivat sulaneet, kunnes tuli kunnon vesilätäkkö. Ajattelin kiertää metsän kautta ja polkaisin ojaan kinttuni. Kivasti upposi nilkkoja myöten veteen ja hiukan myöhemmin toinenkin lapikas. Peruspositiivisena kaverina yritin miettiä jotain ylevää tuloksetta.

Lumisia kohtia oli paikoitellen enemmänkin ja sain harrastaa lumijuoksua. Sopivasti sai koko kroppa tehdä töitä, että ajattelin suorittavani viikon voimaharjoitusta. Tuleehan siinä juostessa muutettua askelrytmiä ja pituutta useaan kertaan. Lisäksi ylämäet ottivat reisille. Hiukan myöhemmin iski raekuuro, mutta rakeet eivät onneksi olleet peukalonpään kokoisia tällä kertaa kuten kerran Etelä-Afrikassa. Hiukan tuntuivat silloin päänuppiin!

Päivän treenit siis 10+3x100m ja 18km maastossa+2x100m. Huomenna pitäisi iskeä jo jotain kovempaa ja se päätöskin olisi tehtävä..

8 kommenttia:

  1. Onhan niitä ratakymppejä, muutama ihan lähelläkin. Keuruulla 29.5. pm-kymppi Martin kympin yhteydessä, missä esim. muutama tallilainen tähtää KK-rajan alitukseen. Toivotaan, että Kälviän miehet tulee tänä vuonnakin niin löytyis sun vauhteihin vuorovetoapua. Lisäksi esim. Saarijärvellä ke 7.7. kansallinen Paavon kymppi.

    VastaaPoista
  2. Niin on kisoja, mutta millä rahalla palkata jänis vetämään 7km asti? Tasainen 3min/km kyyti on edelleen tavoitteena..

    VastaaPoista
  3. Moi! Juu ja Fokessa, siis Forssassa on 15.7 ratakymppi kuntoilijoille JA kisailijoille. Sitä ei ole vielä kilpailukalenterissa, mutta tulossa kuulemma on, mutta vetoapu täytynee hommata itse... Ja jos nyt mainostetaan niin Suvi-illan kymppi myös Forssassa 12.6 on tänä vuonna tarkistusmitattu ja siis virallinen maantiekymppi! :) T: Anna-Mari

    PS Mutta onhan tää ihan shittiä, katsopa kuinka monta vitosta löytyy ennen kk:a, vielä naftimmin, jopa karnevaaleilla on kolmonen!!!!

    VastaaPoista
  4. Keuruulle vain juoksemaan ja tänä vuonna siellä rikotaan 30min raja;) Rahaa on luvassa 30min ja 29min alituksista niin eiköhän niitä koviakin menijöitä ilmaannu kisaan, kun vielä tavarapalkinnotkin on huipputasoa. Ja sitä kautta saadaan hyvä kisa aikaiseksi.
    Jäniksiäkin voidaan "palkata" jos vain löytyy riittävän kovia menijöitä siihen hommaan......

    VastaaPoista
  5. Terve Miika,

    Haluaisin nostaa esiin Z:n kommentin aiempaan kirjoitukseesi liittyen:
    ”Sen suhteen mitä tehdä, helpottanee seuraava ajatusleikki: Kumpaa varten olet talvella harjoitellut ja leireillyt, kovaa maratonaikaa ja sitä myötä EM-kisoja varten vai SM-maantietä varten. Se kumpi on mielestäsi oikea vastaus kysymykseen määrää sen, mitä teet seuraavan parin viikon aikana.”
    Itse en juuri kilpaurheilusta mitään ymmärrä, koska olen itse hikisesti alle 2.50 maratonsaha, mutta onko mielestäsi tällä hetkellä mitään mahdollisuutta, että Hampurissa voisi kulkea? Mikäli on olemassa pienikin mahdollisuus, että voit siellä juoksemalla EM-haaveesi saavuttaa, mielestäni sitä kannattaa tavoitella. Omassa ajattelumallissani itsessään jo se, että lähtee rohkeasti tavoittelemaan EM-paikkaa siten, että siihen on olemassa täydet edellytykset, on kovempi juttu kuin SM-maanteillä menestyminen(kyseistä tapahtumaa millään lailla vähättelemättä).
    Kumpi seuraavista vaihtoehdoista painaisi mieltäsi enemmän: a) Lähdet Hampuriin yrittämään, ei kulje, tuloksena DNF/2.20+ vai b) Et lähde Hampuriin ja jäät miettimään, että mitä JOS olisitkin osallistunut, OLISITKO saavuttanut EM-haaveesi ja pyörittelet tätä päässäsi etkä tule koskaan saamaan vastausta.
    Tietysti olet ammattimainen kovan tason urheilija ja tiedät kuntosi eikä Hampuriin kannata lähteä (mikäli sinne edes koneet lentävät) jos olet varma siitä, ettet voi siellä tavoitettasi saavuttaa.
    Kommentointini tarkoituksena ei missään nimessä ole vähätellä mitään mitä teet vaan olla ainoastaan kannustavaa pohdintaa unelmien tavoittelusta (muistan, että ”vanhan blogin” aikoihin kaipasit enemmän kommentointia ja nyt ensimmäistä kertaa pitkään blogiasi seuraanneena päätin jotain kommenttia antaa).
    Tsemppiä kisoihin, on se sitten Hampuri tai SM-maantiet!
    -PK

    VastaaPoista
  6. Olen kanssasi samaa mieltä PK. Vaikka on jo tiistai, en ole ajatusta Hampurista hyljännyt. Juoksun kulkemattomuus ja selkä/kimmottomuus on niitä tekijöitä, jotta tällä hetkellä mietityttää. Ei se kunto sinänsä katoa mihinkää, kulku vain pitäisi saada hiukan paremmaksi. Illalla kokeilen tonneja hallissa ja katsotaan mikä fiilis on sen jälkeen. Tänään aamulla (1h) kulku oli kohtalainen..

    VastaaPoista
  7. Haluatko varmuuden vuoksi ne mun hihat lainaan Hampuriin? Tosin ainakin lauantaille luvataan jo päälle +10 'C...

    VastaaPoista
  8. Z ja PK ovat puhuneet :-)

    Ja varaamaan kuljetusta maitse jos vaan mahdollista.

    Tsemppiä valintoihin.

    A

    VastaaPoista