torstai 11. maaliskuuta 2010

väsyttää

Tärkeän kilpailun lähestyessä perinteinen hermojen raasto alkaa. Sen lisäksi, että kilpaurheilija joutuu kurittamaan kroppaansa aika lailla, on välillä myös päänuppi kovilla. Omalla kohdalla se on sitä, että pieni epävarmuuden tunne hiipii mieleen syystä taikka toisesta. Usein se liittyy viimeisten päivien treenien onnistumeen tai onnistumattomuuteen. Tällä kertaa tilanne on seuraava:

Maanantaina tein hyvän ja kuormittavan harjoituksen. Tiistaina juoksin aamulla ysin ja kävin hierojalla puolen päivän aikoihin. Pohkeet eivät vielä siinä vaiheessa olleet kipeät. Illalla hölkkäilin 15km kevyttä Jounin ja Anssin kanssa. Mies oli väsynyt. Tiistaina sama aamulenkki ja iltasesta piti juosta 20km kiihtyvänä. Olo ei ollut tuore ja pohkeita/ jalkoja särki. Jätin kiihdyttelyt ja hölkkäsin 18km. Vielä tänäänkin mies oli väsynyt ja iltalenkille lähtöä piti tsempata kolme tuntia. Tarkoitus oli juosta 12km lopussa myös kiihdyttäen. Jantteri oli sen verran väsynyt, että pienessä mäessä 25min jälkeen pistin kävelyksi. Raahauduin Hippokselle, missä avauduin Leskiselle. Kokenut valmentaja antoi rohkaisun sanoja ja tokaisin miehen toivottavasti olevan oikeassa. Rullailin 10x100m ja jalat toimivat kohtalaisesti. Kämpille juoksin apteekin kautta, mistä hain maitohappobakteeri valmiste Idoformia. Viimeiset pari viikkoa kun on lenkeillä pitänyt niitä kuuluisia puskareissuja tehdä enemmän kuin tarpeeksi. Ehkä tässä yksi syy väsymykseen. Ravinto ei ole imeytynyt kunnolla.

Nyt siis alkaa olla viimeinen tsäänssi aloittaa palauttelu sunnuntain Haagin puolikasta varten. Tämä mies tankkaa ruokaa normaalia enemmän ja ottaa treenipuolella hiukan kevyemmin. Toivotaan, että saan aikaiseksi kunnonmukaisen juoksun ja aika painuu alle 67minuutin.

5 kommenttia:

  1. Tsempit sinne Haagin puoliskalle !

    VastaaPoista
  2. Kyllä se siitä vielä sunnuntaina kulkee!

    VastaaPoista
  3. No niin, sunnuntaina vaan kunnon peesiin sopivaan vauhtiin ja nakutat menemään. Viimeisen viikon pieni väsymys ei haittaa mitään kun pidät pään kylmänä ja maltat ottaa nyt pari päivää iisisti.
    Runtua!
    t. TraiIC

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä keventelyyn ja tietysti sunnuntain kisaan!

    VastaaPoista
  5. Tattista, kannustusta tarvitaan. Onneksi tanaan aamulenkilla oli jo kevyet jalat. Iltasella hiukan hengitysta avaavaa juoksua niin eikohan se siitta!

    VastaaPoista